Kalender Blancpain Endurance Series.

Print Friendly, PDF & Email

Komende maand gaan de Blancpain Endurance Series weer van start. Het 2012 seizoen wordt het tweede seizoen van dit geweldige GT endurance kampioenschap. De belangstelling vanuit teams en rijders is overweldigend. Op de voorlopige startlijst voor de openingsrace op Monza staan maar liefst 53 deelnemende wagens. Het seizoen bestaat uit zes race weekenden, waarvan de 24 uur van Spa-Francorchamps de belangrijkste is. De andere vijf wedstrijden zijn races van drie uur.

 

 

Foto: (c) Blancpain Endurance Series / SRO.

Het zes raceweekenden tellende seizoen gaat in April van start op het circuit van Monza, Autordromo Nazionale di Monza. Op de voorlopige startlijst staan maar liefst 53 deelnemende wagens. De opzet van de Series, 3 uurs races toegankelijk voor GT3 en GT4 auto’s, spreekt veel rijders en sponsors aan waardoor er grote belangstelling is. Met het niet doorgaan van de GT4 European Cup, zijn er ook teams die nog zullen willen switchen naar de Blancpain Endurance Series.

De belangrijkste race van het jaar is de 24 uur van Spa-Francorchamp op 28 en 29 Juli. Het kampioenschap wordt afgesloten in Oktober op het Spaanse Navarra.

 

Kalender Blancpain Endurance Series:

15 April. Monza, Italië.

3 Juni. Silverstone, Groot-Brittannië.

1 Juli. Paul Ricard HTTT, Frankrijk.

28 Juli. 24 uur van Spa-Francorchamps, België.

23 September. Nürburgring, Duitsland.

14 Oktober. Navarra, Spanje.

 

 

Share