Jeroen Bleekemolen met een TRG Porsche in de Grand-Am.

Print Friendly, PDF & Email

Jeroen Bleekemolen zal het seizoen 2012 in de Grand-Am gaan rijden, en zal dit gaan doen voor het team van TRG Racing in een mooie en snelle Porsche 911 GT3. Zijn teamgenoot in de no. 68 Porsche van TRG zal de uit Venezuela afkomstige coureur Emilio DiGuida zijn. Het wordt dus een druk seizoen voor Jeroen, want behalve de Grand-Am (nog 12 races) zal hij ook gaan racen in de American Le Mans Series en natuurlijk is hij ook te bewonderen tijdens de 80ste editie van de 24 uur van Le Mans.  

 

Jeroen Bleekemolen is dit race seizoen weer een zeer druk bezette coureur want behalve de twee Amerikaanse series in het verschiet is hij de eerste drie maanden van dit jaar ook al aardig actief geweest. Het seizoen 2012 begon goed voor Jeroen met de 24 uur van Dubai waar hij met zijn Mercedes SLS AMG GT3 de overwinning wist op te eisen. Ook tijdens de 50ste editie van de 24 uur van Daytona was Jeroen aanwezig. Hij reed tijdens deze 24 uurs race voor het team van TRG in een Porsche 911 GT3,  ze kwamen slecht 9 seconden tekort om de eindoverwinning in de GT klasse op te eisen. De 12 uur van Bathurst in Australië werd ook als tweede gefinisht, Jeroen Bleekemolen reed die race mee in Mercedes SLS AMG GT3 van het Erebus Racing team.

 

Mercedes SLS AMG GT3 winnaar 24 uur van Dubai 2012
Foto: (c) 24hdubai.com

Mede dankzij het goede resultaat tijdens de 24 uur van Daytona is Jeroen nu gevraagd om de rest van het seizoen 2012 te gaan rijden voor het team van TRG in de GT klasse van de Grand-Am series. Hij gaat dit samen doe met de  GT specialist uit Venezuela Emilio DiGuide die overigens tijdens de 24 uur van Daytona ook in een TRG Porsche reed, echter niet dezelfde als die van Jeroen. Zij zullen nu samen in de no. 68 Porsche van TRG het rijdersduo vormen voor de rest van het Grand-Am seizoen.

 

24 uur van Daytona 2012 GT podium Porsche
Foto: (c) grand-am.com

Behalve de Amerikaanse Grand-Am series is Jeroen ook te zien in de American Le Mans series. Hij gaat daar racen voor het team van Black Swan Racing in de LM P2 klasse in een Lola  B11/60. Met het team van Black Swan Racing werd Jeroen in 2011 nog kampioen in de GTC klasse. Tijdens het belangrijkste sportevenement van het jaar, de 24 uur van Le Mans, rijd Jeroen weer voor het Zwitserse Rebellion Racing en hij doet dat in een Lola-Toyota en die komt dan uit in de LM P1 klasse.

 

DSC04170
Foto: Marco van de Bildt.

Al met al een zeer druk seizoen voor Jeroen. We kunnen hem nu voor het eerst in actie zien tijdens de Grand-Am race  van 2,45 uur op het circuit van Barber Motorsport Park, Birmingham, Alabama die verreden wordt in het weekend van 30 maart en 1 april.

 

 

Share