Jaap van Lagen en Wolf Nathan winnen het Winter Endurance Kampioenschap op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

dsc08920De laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap, de Final 4, op Circuit Park Zandvoort is gewonnen door David Hart en Hoevert Vos met de Mad & Daring V8 Star. Jaap van Lagen en Wolf Nathan wisten met een tweede plaats de winst om het kampioenschap in hun voordeel te beslissen met hun Mad & Daring V8 Star, dubbel feest dus. De derde plaats was voor de Sotrax Albert Motorsport Porsche 997 van Kees Bouhuys, Jürgen Albert en Sebastiaan Bleekemolen.

 

 

Bij de start was het nog andersom geweest. De pole was voor Wolf Nathan en Jaap van Lagen nadat laatstgenoemde meteen in zijn eerste kwalificatieronde de pole positie op de klok liet zetten. Achter Hoevert Vos en David Hart op de tweede positie volgden Henk Thuis en Pim van Riet met de Radical SR3 op de derde startpositie.

 

dsc08547
Foto: Marco van de Bildt.

In het begin van de race ging de strijd om de koppositie tussen de beide V8 Stars, de Radical SR3 RS Sportscar en de Sotrax Albert Porsche 997 GT2 RS. Als snel waren er twee neutralisaties. David Hart had de beste herstart en pakte de kop over van Jaap van Lagen. Bij de tweede neutralisatie kon Sebastiaan Bleekemolen profiteren en de tweede positie overnemen van Van Lagen.

De Radical SR3 was de eerste wagen die moest afhaken in de strijd om de overwinning. Versnellingsbak problemen gooide roet in het eten, en uiteindelijk zouden Henk Thuis en Pim van Riet op 11 ronden achterstand finishen op de achtste plaats.

Halverwege de race werden de omstandigheden een stuk lastiger met de regen die over het circuit heen kwam, en later de opdrogende baan. Maar de beide V8 Stars kwamen zonder moeilijkheden door deze periode heen. Voor de Sotrax Albert Porsche waren er nog wel wat problemen waarbij onder andere de splitter beschadigd raakte.

 

dsc08643
Foto: Marco van de Bildt.

In de laatste fase van de race was er nog een spin van David Hart, die daarmee de leiding overgaf aan Jaap van Lagen. Hart wist nog wel veel van zijn verloren tijd goed te maken maar kwam er niet meer voorbij. Hoevert Vos wist in zijn stint, de laatste van de race, snelle tijden op de klok te zetten, duidelijk sneller dan de leidende V8 Star van Nathan en van Lagen. En uiteindelijk was het Hoevert Vos die met de V8 Star in leidende positie het zwart wit geblokt te zien kreeg. Nathan en van Lagen volgde op slechts twaalf seconde daarachter. De derde plaats was voor Kees Bouhuys, Jürgen Albert en Sebastiaan Bleekemolen in de Sotrax Albert Motorsport Porsche 997.

De winst in Divisie II ging naar Rob de Laat en Theo de Prenter met de BMW 320d Modified. Daarachter finishte Gijs Bessem en Bert de Heus met de SEAT Leon Supercopa op de tweede plaats, gevolgd door Mark Mooij, Marco Poland en Jochem van Amsterdam in de BMW M3 E36 op de derde plaats. Martin van de Berge en Richard Budding, die nog kans maakten op de titel, vielen uit na een zware crash. De Ymor BMW Z3 M ging bij het uitkomen van de Arie Luyendijkbocht van de baan en raakte zwaar beschadigd.

In Divisie III pakten Stephan Polderman en René Steenmetz de winst voor Vleming en Stoiber die op vier ronden daarachter als tweede finishte. De derde plaats was voor Donald Molenaar en Sandor van Es met de nieuwe Suzuki Swift Sport, die idt seizoen te zien zal zijn in de Formido Swift Cup.

In Divisie IV ging de overwinning naar Lev Fridman en Wesley Caransa. Eelco Sirag, Co de Vet en At Reitsma pakten de tweede plaats met de SEAT Ibiza Cupra. Martin en Cynthia Boezaart finishten als derde.

Wolf Nathan en Jaap van Lagen wisten in dit winterkampioenschap twee wedstrijden te winnen en één keer een tweede plaats te behalen, genoeg voor de titel in het Winter Endurance Kampioenschap met 56 punten. De tweede plaats is, na klasse winst in deze race, voor Rob de Laat en Theo de Prenter gevolgd door Michael Tischner, Ulrich Beder en Matthias Tischner op de derde plaats.

 

dsc08920
Foto: Marco van de Bildt.

UITSLAG:

1. 106. David Hart / Hoevert Vos, 119 ronden in 4:03:40.965

2. 105. Wolf Nathan / Jaap van Lagen, op 11.917 1 sec

3. 101. Bouhuys / Albert / S. Bleekemolen, op 4 ronden

4. 113. Dirk + Jan Marc Schultz, op 5 ronden

5. 207. Rob de Laat / Theo de Prenter, op 5 ronden (1ste Divisie II)

6. 109. Mi. Tischner / Beder / Ma. Tischner, op 7 ronden

7. 306. Stephan Polderman / Rene Steenmetz, op 11 ronden (1ste Divisie III)

8. 110. Henk Thuis / Pim van Riet, op 11 ronden

9. 209. Gijs Bessem / Bert de Heus, op 14 ronden

10. 215. Mark Mooij / Marco Poland / Jochem v. Amsterdam, op 14 ronden

11. 411. Lev Fridman / Wesley Caransa, op 15 ronden (1ste Divisie IV)

12. 318. Gerard Vleming / Benno Stoiber, op 15 ronden

13. 214. Dennis Houweling / Cor Euser, op 16 ronden

14. 212. Frank Lorenzo / Harald Jacksties, op 17 ronden

15. 319. Donald Molenaar / Sandor van Es, op 18 ronden

16. 944. Jafeth Molenaar / Chris v. Rutten, op 18 ronden

17. 119. Martin Lanting / Bob Herber, op 19 ronden

18. 118. Meijer / Bogaerts, op 22 ronden

19. 218. Liesette Braams / Luc Braams, op 24 ronden

20. 404. Eelco Sirag / Co de Vet / At Reitsma, op 30 ronden

21. 221. Christ v.d. Peijl / Daan Stots / Michel Le Noble, op 30 ronden

Niet geklasseerd (75% van de afgelegde afstand: 89 ronden):

22. 121. Jeroen Schothorst / Wim Beelen / Stijn Schothorst, op 34 ronden

23. 410. Martin + Cynthia Boezaart, op 35 ronden

24. 204. Martin v.d. Berge / Richard Budding, op 61 ronden

25. 122. Duncan Huisman / Max Braams, op 61 ronden

26. 208. Jan Storm sr. + jr., op 67 ronden

27. 211. Wilbert Groenewoud / Marth de Graaf, op 76 ronden

28. 406. Hans Leegsma / Francesco Pastorelli, op 91 ronden

29. 401. Frank Wilschut / Wim van Genderen, op 92 ronden

30. 104. Lalmy / Groenewegen / Schonberg, op 98 ronden

31. 414. Paul + Eva Harkema, op 104 ronden

32. 210. Dillon Koster / Marc Dijkhuis, op 115 ronden

 

EINDSTAND KAMPIOENSCHAP:

1. Nathan / Van Lagen, 56 punten

2. De Laat / De Prenter, 52 punten

3. M. Tischner / Beder / M. Tischner, 43 punten

 

 

 

Share