Stef Dusseldorp rijd in 2012 ook weer mee in de FIA GT1.

Print Friendly, PDF & Email

Stef Dusseldorp rijdt ook in 2012 voor wereldkampioen Hexis in het FIA GT1 World Championship. Met de Franse formatie won de coureur uit Lichtenvoorde in 2011 als debuterend GT coureur het teamkampioenschap van het FIA GT1 World Championship. Het Franse Hexis reed in 2011 in een mooie en snelle Aston Martin DB9 echter dit seizoen is een partnerschap aangegaan met McLaren. Hexis zal dit seizoen met twee gloednieuwe McLaren MP4-12C GT3’s aan de start verschijnen. Stef Dusseldorp deelt met de Fransman Frédéric Makowiecki één van de twee McLaren MP4-12C GT3 een sterk duo.

 

 

De entree van Stef Dusseldorp in de GT-racerij bleef afgelopen seizoen niet onopgemerkt want al tijdens het openingsweekeinde in Abu Dhabi boekte Stef Dusseldorp zijn eerste overwinningen. Uiteindelijk zal Stef tijdens het FIA GT1 World Championship 2011 totaal vier keer op het podium eindigen. Uiteindelijk eindigt Steff samen met zijn teamgenoot Clivio Piccione op een mooie zevende plek in het eindklassement voor de coureurs.

 

Foto: mclarengt.com.

Stef Dusseldorp is de eerste Nederlandse coureur waarvan bekend is geworden dat hij dit jaar meerijd in het FIA GT1 World Championship. In 2011 reed Stef voor het Hexis AMR team in een snelle Aston Martin DBR9. Het Franse Hexis team is voor 2012 uitgekozen om met een McLaren te gaan rijden in het FIA GT1 World Championship en gaan dit doen met twee hagelnieuwe McLaren MP4-12C GT3’s. McLaren rijd dit seizoen overigens voor de eerste keer mee in het FIA GT1 World Championship. De teamgenoot voor 2012 voor Steff in de snelle en ervaren Fransman Frédéric Makowiecki.

 

Het team zal de komende dagen eerst nog wat testen op het Franse circuit van Lédenon maar het echte werk begint op 8 April voor de eerste wedstrijd in het FIA GT1 World Championship op het Franse circuit van Nogaro. Stef Dusseldorp in zijn nieuwe McLaren MP4-12C GT3 is ook dichter bij huis te bewonderen, zo wordt er op 22 April een race gereden op het circuit van Zolder, maar mooier is natuurlijk de race van 7 oktober op het circuitpark Zandvoort.

 
 
Share