FIA GT1 World Championship, seizoensfinale op Buddh International Circuit, India.

Print Friendly, PDF & Email

Ook de laatste race op de kalender van het FIA GT1 World Championship is nu bekend gemaakt. Op 2 December zal de finale van het 2012 seizoen plaats vinden op het Buddh International Circuit bij New Delhi. Eind vorig jaar werd daar de eerste Formule 1 Grand Prix van India verreden. Tevens is de datum van de race in Argentinië naar voren gehaald naar 4 November.

 

In totaal staan er nu 10 race weekenden op de kalander van het FIA GT1 World Championship. Op 7 Oktober staat Zandvoort op de rol voor zowel het GT1 Wereld Kampioenschap als het FIA GT3 European Championship.

Aan de kalender van het FIA GT3 European Championship, waarvan de zes race weekenden samenvallen met de GT1 weekenden, verandert niets. De finale races zijn net als vorig jaar op Circuit Park Zandvoort.

2012 is een overgangs-jaar voor het FIA GT1 kampioenschap in de richting van een (goedkoper) GT Wereld kampioenschap. De basis hiervoor vormen de GT3 homologatie reglementen. In het kort komt het erop neer dat er in de volgende jaren een GT1 wereld kampioenschap zal worden gevormd met GT3 wagens met de naam GT World Championship. De huidige GT3 wagens zijn hiervoor toegelaten en de GT1 wagens worden ‘afgeknepen’ tot GT World specificaties.

De GT World specificaties bevatten o.a. het volgende: GT3 homologatie, Carbon remmen, geen ABS, Specifieke GT World Balance of Performance en, zeer belangrijk, GT1 geluidsniveau :-).

 

dsc07147
Foto: Marco van de Bildt.

Kalender GT1 World Championship 2012

8 April, Nogaro, Frankrijk

22 April, Zolder, België

27 Mei, Navarra, Spanje

8 Juli, Algarve, Portugal

26 Augustus, Beijing, China

2 September, Ordos, China

16 September, Moskou, Rusland

7 Oktober, Zandvoort, Nederland

4 November, San Luis, Argentinië

2 December, Buddh, India

 

Deze en andere evenementen staan uiteraard ook op onze kalender.

 

 

 

 

Share

One thought on “FIA GT1 World Championship, seizoensfinale op Buddh International Circuit, India.

Comments are closed.