De Sebring wintertest voor de ALMS en de WEC.

Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna weer zover,  we beginnen weer aan een nieuw seizoen van de American Le Mans Series en het FIA World Endurance Championship beleeft z’n eerste seizoen. Vooraf aan deze series krijgen de teams de mogelijkheid om hun auto’s aan een tweedaagse test te onderwerpen. Deze twee testdagen worden gehouden op het circuit Sebring International Raceway, dat tevens het decor is van de eerste race in de ALMS en het FIA WEC, de 12 uur van Sebring. Er hebben zich tot nu toe 25 auto’s ingeschreven voor deze testdagen die gehouden worden op 8 en 9 Februari.

 

In totaal rijden er tot nu toe tijdens deze testdagen 23 auto’s mee verdeeld over de 5 verschillende klassen. Het is dan ook niet het totaal aantal deelnemers die meedoen aan het nieuwe seizoen van de ALMS en de WEC. Het totaal aantal deelnemers voor het seizoen 2012  in beide series wordt geschat op ca. 35. Er zijn er zijn maar drie teams die deelnemen aan deze testdagen als voorbereiding op het World Endurance Championship 2012, dat zijn o.a. Pecom Racing, Krohn Racing en in een Corvette C6R het team van Larbre Competition.

 

dsc01548
Foto: Marco van de Bildt.

De grootste groep die deelneemt aan deze Sebring testdagen is natuurlijk de GT klasse, zij doen mee met 12 auto’s. De overige verdeling is als volgt: LM P1 1 x, LM P2 3 x , LMPC 5 x en de GTC klasse zal met 2 auto’s komen testen. De LMP1 klasse wordt vertegenwoordigd door het team van Mucle Milk Pickett Racing die natuurlijk op Sebring gaat testen met hun nieuwe krachtbron van Honda. In 2011 reden ze nog mee in een Aston Martin aangedreven auto. We zien het Muscle Milk Pickett team overigens ook terug in de LMPC klasse.

In de LM P2 klasse is Level 5 Motorsport met twee auto’s aanwezig en de derde LM P 2 auto is van Pecom Racing die meedoet in de WEC. De grootste groep deelnemers tijdens deze testdagen is de GT klasse met 12 auto’s. In deze lijst komen we bekende namen tegen van het seizoen 2011. De Porsche 911 GT# RSR wordt gebruikt door Team Falken Tire en Flying Lizard Motorsports. De mooie Ferrari F458 Italia zal tijdens de test door twee teams worden gebruikt te weten Extreme Speed Motorsports en door Krohn Racing die meerijd in de WEC. Ook BMW is met twee auto’s aanwezig en die worden door BMW Motorsport bemand. Tenslotte zijn er ook nog drie Corvette’s aanwezig waarvan er twee weer door Corvette Racing worden bemand en de andere is voor rekening van Larbre Competition die er mee gaat rijden in de WEC.

 

dsc01910
Foto: Marco van de Bildt.

De LMPC klasse is met vijf Oreca’s FLM 09 aanwezig tijdens de testdagen. De teams die in deze auto’s gaan rijden zijn: Muscle Milk Pickett Racing, Dempsey Racing, PR1 Mathiasen Motorsport en met twee auto’s Core Autosport.  Bij de GTC klasse zijn maar twee inschrijvingen binnengekomen en dat zijn die van Green Hornet Racing en TRG. Het aantal deelnemers en hun coureurs aan deze testdagen zal ongetwijfeld nog veranderen. Het complete overzicht is terug te zien op de site van de ALMS : www.americanlemansseries.com.

 

 

Share