De European Le Mans Series (ELMS) deelnemerslijst 2012.

Print Friendly, PDF & Email

De deelnemerslijsten voor de 24 uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship (WEC) zijn onlangs bekend gemaakt.  Hoogste tijd dus voor de deelnemerslijst van de vernieuwde European Le Mans Series (ELMS). Het was al bekend dat er in deze serie geen LM P1 auto’s deel zouden nemen, maar de series bestaat nog wel 5 verschillende klassen. Totaal hebben zich nu 21 deelnemers aangemeld waarvan het overgrote deel bestaat uit LM P2 auto’s. De overige deelnemende klassen zijn LMPC, GTE-Pro, GTE-Am en GTC. Ook zal er een Nederlands team deelnemen aan dit seizoen van de ELMS en dat is het RaceArt team, zij zullen dit gaan doen in de GTC klasse.

 

De 21 deelnemers die zich nu hebben ingeschreven zijn verdeeld over 4 verschillende klassen te weten de LM P2 klasse  (13x), GTE-Pro (5x), GTE-Am (2x) en de GTC klasse met 1 deelnemer. Er ontbreekt nu nog één klasse en dat is die van de LMPC auto’s. De deelnemers voor deze klasse worden binnenkort bekend gemaakt en men schat dat het er tussen de 6 en 8 auto’s zullen zijn. Men gaat er overigens wel vanuit dat het totaal aantal deelnemers nog verder zal toenemen naar zo’n 30 tot 35 deelnemers.

De  grootste klasse is de LM P2 met 13 auto’s van deze 13 deelnemers zullen er acht ook meerijden tijdens de 24 uur van Le Mans en er zijn drie teams die ook nog in de WEC meerijden. In de prototype klasse zijn twee motorleveranciers te weten  Judd (7x) en Nissan (6x). Ook zijn er drie, voor deze serie, onbekende  en nieuwe deelnemers bij, zo is er Murpy Prototypes en Status Grand Prix, maar de meest opvallende is toch wel Sebastian Loeb Racing. Laatst genoemde is natuurlijk een nieuw team van de Franse rally coureur  Sebastian Loeb die zijn horizon aan het verbreden is en met deze deelname in 2013 ook wil meerijden in de 24 uur van Le Mans.

 

dsc01707
Foto: Marco van de Bildt.

De GTE Pro klasse bestaat uit 5 deelnemers verdeeld over vier merken te weten Ferrari, Porsche, Lotus en Aston Martin. In deze klasse rijd ook het Belgische Prospeed mee die ook nu weer met een Porsche 997 GT3 RSR gaat rijden echter de rijders zijn hier nog niet bekend. De GTE-Am klasse bestaat maar uit twee deelnemers en de GTC klasse heeft maar één deelnemer kunnen noteren. De enige deelnemer tot nu toe in de GTC klasse is het Nederlandse team van RaceArt die gaan rijden in een Porsche 997 GT3 Cup met als eerste coureur de Nederlander Roger Grouwels (tweede Dutch Supercar Challenge-GT 2011). In de GTC klasse zullen per race meerdere deelnemers aan worden toegevoegd op basis van aanmelding, RaceArt is het enige team wat tot nu toe het hele ELMS seizoen gaat rijden.

 

logo RaceArt

De eerste race van de European Le Mans Series, de 6  uur van Le Castellet, zal zijn in het weekend van 31 maart en 1 April en deze wordt verreden op het circuit van Paul Richard. Voorafgaand aan de eerste race van het seizoen 2012 is er de mogelijkheid voor de teams om te testen en dat is ook het circuit van Paul Richard maar nu op 9 en 10 Maart. 

De voorlopige lijst ziet er als volgt uit:

LM P2:

10 – Pecom Racing – Oreca 03 Nissan – Companc-Kaffer-Ayari
11 – Race Performance – Oreca 03 Judd – Hirschi-Frey
12 – Greaves Motorsport – Zytek Z11SN Nissan – Brundle-Ordonez-Kimber-Smith
14 – JOTA – Zytek Z11SN Nissan – Hancock-Dolan
15 – Extreme Limite Aric – Norma M200P Judd – Rosier
16 – Boutsen Ginon Racing – Oreca 03 Nissan – Briere
17 – Status GP – Lola B12/80 Judd – TBA
18 – Murphy Prototypes – MG Oreca 03 Judd – Firth-Hughes
19 – Sebastien Loeb Racing – Oreca 03 Nissan – Marroc-TBA
20 – Jetalliance – Lola B12/80 Judd – Heinemeier-Hansson-Poulsen-Lichtner-Hoyer
24 – OAK Racing – Morgan Judd – Nicolet-TBA
35 – OAK Racing – Morgan Judd – TBA
46 – TDS Racing – Oreca 03 Nissan – Beche-Thiret

LMPC: – deelnemers worden later bekend gemaakt.

GTE-Pro:

50 – JMW Motorsport – Ferrari F458 Italia – Walker-TBA
51 – Prospeed Competition – Porsche 911 GT3 RSR – TBA
52 – JMB – Ferrari F458 Italia – TBA
53 – Lotus – Lotus Evora GTE – TBA
54 – Downforce1 – Aston Martin Vantage – TBA

GTE-Am:

60 – AF Corse – Ferrari F458 Italia – Perazzini-Cioci
61 – IMSA Performance Matmut – Porsche 911 GT3 RSR – Pons-Armindo-Narac

GTC:

70 -RaceArt – Porsche 997 GT3 Cup – Grouwels-TBA

 

 

 

Share