Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Komend weekend, op Zondag 8 Januari, begint het nieuwe autosportjaar op Circuit Park Zandvoort met de traditionele Nieuwjaarsrace. De race is de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK), en de enige race in Nederland die (gedeeltelijk) in het donker wordt verreden.

 

Het Winter Endurance Kampioenschap is een serie van vier lange afstand races op het circuit van Zandvoort die worden georganiseerd door de DNRT en CPZ. Het kampioenschap begint in November met de Zandvoort 500, en de tweede race is de Nieuwjaarsrace. De race gaat van start ‘s middags om 15:00 uur en duurt dan tot 19.00 uur, waardoor er ongeveer 2 uur in het donker zal worden gereden.

 

dsc01696
Foto: Marco van de Bildt.

In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gereden in vier klassen. In de hoogste klasse oftewel Divisie I, rijden wagens met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc, zoals de Saker Sportscar, Porsche 997, V8 Star en BMW M3 GTR.  In Divisie II, vinden we auto’s met een cilinderinhoud tussen  2000 en 3000cc. Hier zijn de snellere toerwagens ingedeeld, waaronder de BMW E36 M3. Divisie III is het strijdtoneel voor de wagens met een cilinder inhoud tot 2000cc, met onder andere de Renault Clio Sport. In Divisie IV, ook wel bekend als de Diesel-klasse, herbergt auto’s als de BMW 120d, Volkswagen Golf 5 en diesels uit de DNRT Endurance klasse.

 

Programma:

Zaterdag 7 Januari

15:00- 19:00 Vrije Training (5 sessies)

Zondag 8 Januari

12.20 – 12.50 Kwalificatie
12.50 – 13.50 Pauze
13.50 – 14.10 Verplichte briefing in pitbox 0
14.30 begin start procedure
15.00 Start Nieuwjaarsrace (4 uur plus 1 ronde)
19.00 Finish Nieuwjaarsrace

 

De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de auto voor € 6,00 op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren.

Na de Nieuwjaarsrace volgen in Februari en Maart respectievelijk nog de 4 uur van Zandvoort en de Final 4. Wie de foto’s van vorig jaar nog eens wil zien kan hier terecht.

 

dsc02204
Foto: Marco van de Bildt.

 

 

 

 

 

 

Share