Kalender DTM 2012, Zandvoort verschoven naar Augustus.

Print Friendly, PDF & Email

De DTM organisatie, de ITR, heeft de kalender voor 2012 van de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft bekend gemaakt. Er staan tien wedstrijden op het programma. Het seizoen gaat traditioneel van start op de Hockenheimring op 29 April, en zal daar ook weer eindigen op 21 Oktober. Ook Zandvoort staat weer op de kalender. Ditmaal in Augustus in plaats van Mei zoals vorig jaar.

 

 

22082010-dsc01389
DTM op Circuit Park Zandvoort (Foto: Marco van de Bildt).

Het belooft een mooi 2012 seizoen te worden in de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (DTM). Nieuwe reglementen, en dus veel nieuwe wagens. Daar komt bij dat dit jaar ook BMW zich in de strijd zal mengen om de titel met Audi en Mercedes.

Op de kalender staan dezelfde circuits als vorig jaar, maar de data zijn redelijk door elkaar gegooid. Van de tien wedstrijden zijn er vier over de grens. Naast de race op Zandvoort zijn er ook nog wedstrijden op Brands Hatch( Groot Brittannië), de Red Bull Ring (Oostenrijk) en Valencia (Spanje). In Juli is er ook nog het Show-event in München waarbij geen punten verdeeld worden voor het kampioenschap.

 

DTM-Kalender 2012:

29 april – Hockenheimring, Baden-Württemberg
06 mei – Eurospeedway Lausitzring
20 mei – Brands Hatch, Groot Brittannië
03 juni – Red Bull Ring Spielberg, Oostenrijk
01 juli – Norisring
14-15 juli – Show-event in Olympiastadion München (telt niet voor kampioenschap)
19 augustus – Nürburgring
26 augustus – Circuit Park Zandvoort, Nederland
16 september – Motorsport Arena Oschersleben
30 september – Valencia, Spanje
21 oktober – Hockenheimring, Baden-Württemberg

 

Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.

 

 

 

 

Share