Kalender American Le Mans Series compleet met Virginia International Raceway.

Print Friendly, PDF & Email

Het seizoen voor de American Le Mans Series begint op 17 maart a.s. tijdens de 12 uur van Sebring. De deelnemers voor de ALMS zijn ook nog niet bekend maar het seizoen 2012 belooft een groot deelnemersveld te krijgen, we schatten zo tussen de 30 en 35 deelnemers. De kalender van de American Le Mans Series 2012 hadden we in Oktober 2011 al bekend gemaakt, maar hierop ontbraken nog locaties en data voor de twee wedstrijden. Nu is  de  locatie voor de race in September bekend gemaakt en dat wordt op het mooie circuit van Virginia International Raceway in Danville Virginia. De race op het circuit van Virginia wordt verreden in het weekend van 15 September, en de race die gepland stond in Juni is komen te vervallen.

 

De kalender voor de American Le mans Series bestond in oktober uit 11 races maar nu zijn dat er 10 geworden en één weekend om te testen op het circuit van Sebring. De race die geplant stond begin juni is komen te vervallen, logisch want dan zijn er teams die zich moeten voorbereiden op de 80ste editie van de  24 uur van Le Mans van 16 en 17 Juni. De locatie voor de ontbrekende race in September is wel bekend geworden en die race wordt verreden op het circuit van Virginia International Raceway in Danville, Virginia. Het zal dan gaan om een vier uurs race.

 

kaart Virginia International raceway
Virginia International Raceway, Grand West Course (figuur: virnow.com).

Het circuit is gebouwd in 1957 en behoord tot één van de oudere circuits van Amerika. Er worden auto en motorraces op gereden zoals het ISMA GT kampioenschap, Rolex Sportcar series, het AMA Superbike kampioenschap en dit jaar voor de eerste keer de American Le Mans Series. Het circuit kent zes verschillende varianten waarop gereden kan worden. De kortste is slechts 1,77 kilometer lang en die noemen ze  “Patriot Course” en de langste variant is “Grand East Course” van 6,67 kilometer lang. De race in de American Le Mans Series, die verreden wordt in het weekend van 15 September, wordt op de “Grand West Course” variant van het circuit verreden, en heeft een lengte van 6,6 kilometer.

 

Het circuit in Virginia waar de race in de American Le Mans Series wordt verreden kent behalve zes lengte varianten om te racen ook vele bochten met allemaal bijzondere namen. Een paar aparte namen van de bochten zijn o.a.  Roller Coaster, Hog Pen, Nascar Bend, Snake, Oake Tree, Bitch, Spiral en mijn persoonlijke favoriet is toch wel de Horse Shoe.

De kalender van de American Le Mans Series is nu compleet en ziet er met 10 races zeer goed uit, dus nu nog even wachten op de bekendmaking van de deelnemers en dan kunnen ze gaan racen op 17 Maart tijdens de 12 uur van Sebring. Alle races zijn terug te vinden op onze kalender.

 

 

Share