Jaap van Lagen en Wolf Nathan winnen de Nieuwjaarsrace op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

dsc07590Jaap van Lagen en Wolf Nathan hebben met hun V8 Star op Circuit Park Zandvoort de traditionele Nieuwjaarsrace op hun naam geschreven. De Nieuwjaarsrace, die (gedeeltelijk) in het donker wordt verreden,  is de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap en de start van het 2012 seizoen op Zandvoort.  Met tweede achtereenvolgende overwinning versterken Jaap van Lagen en Wolf Nathan de leiding in het kampioenschap. De tweede plaats ging naar Roger Grouwels en Henk Haane met de Porsche, op de derde plaats gevolgd door Daan Meijer en Koen Bogaerts eveneens met een Porsche.

 

 

Eerder op de dag hadden Jaap van Lagen en Wolf Nathan verrassend de polepositie veilig gesteld, na de dag eerder op de testdag de auto met veel schade in de bandenstapels te parkeren. Een defect in het remsysteem was verantwoordelijk voor een flink pak schade en de nodige reparaties. De tweede plaats op de grid was voor Jan Joris Verheul, Huub Vermeulen en Sven van Hulst. De derde kwalificatie tijd werd door de de tweede V8 Star van David Hart en Hoevert Vos op de klok gezet.

 

dsc07653
Foto: Marco van de Bildt.

Jaap van Lagen had een goede start en wist meteen in de eerste ronden een gat te slaan naar zijn achtervolgers, de MDM-Kenneth Smith DNRT V8 en de V8 Star van David Hart en Hoevert Vos. Ook Michael Bleekemolen had een goede start met de Sotrax Albert Motorsport Porsche. Ook de Radical SR3 met Henk Thuis achter het stuur kon gelijk het tempo goed bijbenen. Vroeg in de race kon David Hart met zijn V8 Star naar de tweede positie opklimmen, en de achtervolging inzetten op van Lagen.

 

dsc07877
Foto: Marco van de Bildt.

Achter de twee koplopers vielen gedurende de race de achtervolgers weg. Al binnen een uur was het over voor de Albert Sotrax Porsche. Met technische problemen moesten zij de strijd opgeven. Henk Thuis kwam met de Radical in het Scheivlak in aanraking met een wagen uit Divisie III. De eerste code 60 was een feit en de Radical moest worden weggesleept. Later kwamen ze nog wel terug op de baan, maar ze zouden de race uiteindelijk niet finishen.

Hoevert Vos die na de pitstop het stuur van Hart had overgenomen kon aanhaken bij Wolf Nathan, en in ronde 36 wist hij hem te passeren in de Hugenholtzbocht. De V8 Star van Hart en Vos bleef aan de leiding tot 45 minuten voor het einde van de race. Vos kwam naast de baan te staan na contact met de Porsche van Roger Crouwels en Henk Haane. Al snel was daar een grote achterstand op de leidende V8 Star, en waren de kansen op de overwinning verdwenen. Hart en Vos zouden uiteindelijk finishen op een achterstand van 10 ronden.

 

dsc08098
Foto: Marco van de Bildt.

Kort voor het einde van de race viel de op de tweede plaats rijdende DNRT V8 van Jan Joris Verheul, Huub Vermeulen en Sven van Hulst nog stil in het Scheivlak. Van Lagen en Nathan konden uit de problemen blijven en zo de tweede overwinning op rij binnenhalen met hun Mad & Daring V8 Star. De tweede plaats ging naar de First Motorsport Porsche van Roger Grouwels en Henk Haane. Op de derde positie eindigde de Lammertink Porsche van Daan Meijer en Koen Bogaerts.

In Divisie II ging de winst naar de MDM BMW van Jan Storm Sr, Jan Storm Jr. en Duncan Huisman. De tweede plaats ging naar Rob de Laat en Theo de Prenter met hun BMW 320d, gevolgd door de Ymor Racing BMW Z3 van Martin van den Berge en Richard Budding op plek drie.

De zege in Divisie III werd een prooi voor Stephan Polderman en Rene Steenmetz. Paul en Eva Harkema kwamen met de Equipe Verschuur Renault Clio als tweede over de eindstreep, gevolgd door  Jos Kiekens en Mathijs Bakker op de derde positie.

In divisie IV ging de overwinning naar Donald Molenaar en Luc Braams, gevolgd door Frank Wilschut en Richard Verburg. Joris en Bas Schouten, finishten als derde.

 

dsc08154
Foto: Marco van de Bildt.

Uitslag Nieuwjaarsrace:

1. Nathan / Van Lagen, V8 Star, 108 ronden in 4:02.25,209 (115,12 km/u).

2. Grouwels / Haane, Porsche 997 GT3 op 2 ronden.

3. Meijer / Bogaerts, Porsche 996 GT3 op 2 ronden.

 

Stand Winter Endurance Kampioenschap na 2 races

1. Nathan / Van Lagen, 40 punten

2. E. Harkema / P. Harkema, 28 punten

3. Luc Braams, 26 punten

 

De derde wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap, de 4 uur van Zandvoort, is op zondag 5 Februari. De toegang is gratis.

 

 

Share

One thought on “Jaap van Lagen en Wolf Nathan winnen de Nieuwjaarsrace op Zandvoort.

Comments are closed.