Muscle Milk Pickett Racing ook in de LMPC klasse van de ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

Het Muscle Milk Pickett Racing Team zal tijdens het seizoen 2012 van de American Le Mans Series behalve in de LM P1 ook gaan in de LMPC klasse gaan rijden. Het Aston Martin Muscle Milk Racing Team, zoals het team in 2011 heette, wist dit jaar in het eindklassement de tweede plek te veroveren. Ze zullen tijdens het seizoen 2012 dus ook te bewonderen zijn in een Oreca-Courage FLM 09 prototype auto. Twee auto’s in twee verschillende klassen dus meer kans op succes in het seizoen 2012.

 

In de jaren 2010 en 2011 was het team van Greg Pickett ook aktief in de LM P1 klasse van de American Le Mans Series. In 2010 reed het toenmalige Cytosport Muscle Milk team met een Porsce RS Spyder in de LM P1 klasse en werd dat jaar tweede in het eindklassement. Hun achterstand  was toen 20 punten op de nummer één, Patron Highcroft Racing. In 2011 werd het team omgedoopt in Aston Martin Muscle Milk Racing. Het hele seizoen werd er gereden in een Lola Aston Martin DBR 1 maar ook dat was niet genoeg om de eerste plaats in het klassement te halen. Dit seizoen moesten ze hun meerdere erkennen in Dyson Racing die met hun Lola-Mazda te snel af was dit seizoen. Van de negen races dit seizoen wist de Aston Martin wel vier wedstrijden te winnen, maar door geen punten te halen tijdens Sebring en Petit Le Mans was de achterstand nog altijd 62 punten.Team eigenaar Greg Pickett zal eind deze maand de exacte details bekend maken van hun deelname aan de LM P1 klasse in de American Le Mans Series.

 

Foto: (c) americanlemans.com

Het team zal dus in 2012 ook mee zal rijden in de LMPC klasse van de American Le Mans Series en heeft wel al de line up voor de hun auto bekend gemaakt. De Oreca-Courage FLM 09 zal worden  bestuurd door twee ervaren coureurs te weten Memo Gidley en Mike Guasch. Memo Gidley is 41 jaar en is geboren in Mexico. De eerste jaren van zijn raceloopbaan was Memo vooral actief in de Indycars en Champcars.  Memo heeft de afgelopen jaren vooral meegereden in de Grand Am series zowel in de Daytona Prototypes al de GT auto’s. Teams waarvoor hij al gereden heeft zijn o.a Highcroft Racing, Cytosport, Daron Racing  en Team Sahlen. Mike Guash heeft de leeftijd van 58 jaar maar is pas laat begonnen met racen. Hij begon in 2005 met de Star Mazda Series maar is de afgelopen jaren vooral actief in de Britse GT3 kampioenschap. Dit jaar heeft hij ook twee races meegereden in de American Le Mans Series voor het Genoa Racing team in de Challenge klasse. Deze twee races wist hij ook winnend af te sluiten, waaronder de 12 uur van Sebring. De derde rijder voor de 12 uur van Sebring en Petit Le Mans is nog niet bekend.

 Het Muscle Milk Pickett Racing team heeft met deze twee rijders en de Oreca-Courage FLM09 genoeg ervaring  om een goed seizoen in de American Le Mans Series te rijden. Hopen dat het team nu wel verder komt dan de tweede plek van de afgelopen twee jaar. Het eerste optreden zal natuurlijk zijn tijdens de 12 uur van Sebring in het weekend van 17 Maart 2012.

 

Share