Kalender European Le Mans Series 2012.

Print Friendly, PDF & Email

De Le Mans Endurance Organisation (LMEO) heeft de 2012 kalender van de Le Mans Series bekend gemaakt. De voorlopige kalender bestaat uit vijf races van zes uur, en een testsessie van twee dagen op het Franse circuit Paul Ricard in Maart, waar ook de eerste race zal worden verreden. Met de introductie van het FIA World Endurance Championship verandert er het één en ander bij de Le Mans Series. Zo rijden er geen LM P1 wagens meer mee, en zal er worden gereden op een aantal andere circuits. Een nieuwe klasse in de European Le Mans Series is de GTC klasse .

 

Vijf zes uurs races staan er op het programma van de Le Mans Series, die stilletjes van naam is veranderd in de European Le Mans Series. Voor het seizoen is er een tweedaagse testsessie op Paul Ricard. Op 1 April zal daar ook de eerste race van het seizoen worden verreden.

De tweede race is in België, maar niet op Spa-Francorchamps. De organisatie heeft het oog laten vallen op Zolder. Niet alleen de circuit keuze is een vreemde, ook de datum, 20 Mei,  levert wat vraagtekens op. Op 100 km. afstand, de Nürburgring, wordt de 24 uur verreden, en op Brands Hatch komt de DTM in actie.

Na België is er een langere periode vrij in het schema, waarin er ruimte is voor de 24 uur van Le Mans. Na Le Mans volgen er nog races op Donington Park, Brno en de afsluiting van het seizoen is in November in de Algarve.

 

dsc01961
Foto: Marco van de Bildt.

De Series staan open voor vijf  klassen. De LM P1 prototypen zijn er niet, voor hen is het FIA World Endurance Championship. Naast de LM P2 wagens is er ruimte voor de Formula Le Mans en de twee GT klassen LM GTE Pro en LM GTE Am. Nieuw bij de Le Mans Series komend jaar is de GTC klasse. De klasse moet een opstap bieden naar de GT klassen voor een bescheiden budget. Voor het komende seizoen zijn er drie wagens, die rijden in merken cups, waarmee deelname mogelijk is: de Ferrari F430 Challenge, de Lotus Evora GT4 en de Porsche 911 Carrera Cup (2010 en 2011).

 

Kalender European Le Mans Series 2012:

30 Maart – 1 April, Paul Ricard HTTT, Frankrijk.

18 – 20 Mei, Zolder, België.

13 – 15 Juli, Donington Park, Groot Brittannië.

7 – 9 September, Brno, Tsjechië.

2 – 4 November, Algarve, Portugal.

 

Na afloop van het 2012 seizoen worden er zes uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans van 2013 verdeeld.

 

 

 

Share

One thought on “Kalender European Le Mans Series 2012.

Comments are closed.