Het FIA GT1 World Championship komt naar Zandvoort in 2012.

Print Friendly, PDF & Email

De FIA heeft de kalenders bekend gemaakt van het FIA GT1 World Championship en het FIA GT3 European Championship. De races van het GT1 kampioenschap in Europa worden samen gereden met de GT3 European Championship. Op de kalender voor het GT1 World Championship staan nu negen race weekenden in acht verschillende landen, en op de Europese GT3 kalender staan zes raceweekenden. De geruchten waren er al, Zandvoort zou na de succesvol verlopen Finaleraces in 2011, ook in 2012 gastheer zijn voor het GT3 kampioenschap. Maar dat niet alleen, ook het GT1 Wereldkampioenschap komt naar Zandvoort bij de Finaleraces in Oktober.

 

 

Nadat eerder al bekend was geworden dat de reglementen van de GT1 Wereldkampioenschap en het Europese GT3 kampioenschap worden geharmoniseerd, is nu op de kalender te zien dat ook heel veel raceweekenden samenvallen. Alle Europese GT1 wedstrijden, zes in totaal, vallen samen met de GT3 wedstrijden.

 

dsc07147
Foto: Marco van de Bildt.

Het seizoen gaat van start in Frankrijk op het circuit Paul Armagnac bij Nogaro op 9 April, waarna er races volgen in België, Spanje en Portugal. Voor het GT1 kampioenschap volgen er dan twee raceweekenden in China, eerst in Beijing en een week later staat Ordos op de kalender.

In September keren de GT1 wagens terug naar Europa voor hun eerste race in Rusland, en daarna in Oktober op Circuit Park Zandvoort. Bij deze races zullen de deelnemers van het  GT3 kampioenschap zich weer voegen bij het GT1 circus. Het GT1 World Championship gaat daarna, net als vorig jaar, voor de seizoensafsluiter naar San Luis in Argentinië.

Later zal er nog een tiende race aan de GT1 kalender worden toegevoegd.

 

2012 kalender FIA GT1 World Championship:

8 April, Nogaro, Frankrijk

22 April, Zolder, België

27 Mei, Navarra, Spanje

8 Juli, Algarve, Portugal

26 Augustus, Beijing, China

2 September, Ordos, China

16 September, Moskou, Rusland

7 Oktober, Zandvoort, Nederland

25 November, San Luis, Argentinië

TBA

 

2012 kalender FIA GT3 European Championship:

8 April, Nogaro, Frankrijk

22 April, Zolder, België

27 April, Navarra, Spanje

8 Juli, Algarve, Portugal

16 September, Moskou, Rusland

7 Oktober, Zandvoort, Nederland

TBA

 

 

 

 

 

Share