Gewijzigde kalender FIA World Endurance Championship.

Print Friendly, PDF & Email

De FIA heeft een gewijzigde kalender voor het FIA World Endurance Championship bekend gemaakt. De volgorde van de races in Bahrein en Japan is omgewisseld, waarbij tevens de één na laatste race een week naar voren wordt gehaald. De race in Japan valt dus nu, in het gewijzigde schema, niet samen met de Petit Le Mans. Voor de laatste race in China is nog geen definitieve datum en circuit aangewezen.

 

In het gewijzigde schema verschuift de race in Bahrein naar 29 September, het weekend dat eerder was gereserveerd voor Japan. De één na laatste race is dan die in Japan, maar de datum is een week naar voren gehaald, 14 Oktober.

Met deze wijziging is een veelbesproken probleem van de kalender verdwenen, namelijk het samenvallen van een race met de Petit Le Mans. Petit Le Mans zelf staat niet op de kalender, en dat zal helaas wel zo blijven. Teams die eventueel naast het World Endurance Championship ook op Petit Le Mans zouden willen rijden hebben wel een logistiek probleem. Tussen de race in Japan  en Petit Le Mans zit maar één week.

De FIA heeft ook laten weten dat er naar de reglementen wordt gekeken met betrekking tot deelname van een derde LM P1 wagen bij fabrieksteams bij de 24 uur van Le Mans. Maar alleen de twee hoogst geklasseerde auto’s zouden dan punten kunnen scoren.

 

Kalender FIA Worls Endurance Championship 2012:

17 Maart, 60ste 12 uur van Sebring, Verenigde Staten.

5 Mei, 6 uur van Spa, België

3 Juni, testdag, 24 uur van Le Mans, Frankrijk

16-17 Juni, 80ste 24 uur van Le Mans, Frankrijk

25 Augustus, 6 uur van Silverstone, Groot Brittannië

16 September, 6 uur van Sao Paulo, Brazilië

29 September, 6 uur van Bahrein

14 Oktober, 6 uur van Mt. Fuji, Japan

11 of 18 November, 6 uur van China, nnb

 

Er kan worden ingeschreven voor het FIA WEC vanaf 19 December tot 18 Januari, waarna een selectie comité op 25 Januari bijeen komt om de definitieve deelnemers lijst cast te stellen. Op 2 Februari wordt de lijst voor zowel de 24 uur van Le Mans als het World Endurance Championship bekend gemaakt.

 

 

Share

One thought on “Gewijzigde kalender FIA World Endurance Championship.

Comments are closed.