Corvette Racing komt met een nieuwe Corvette Daytona Prototype naar de Grand Am.

Print Friendly, PDF & Email

Corvette Racing zal in 2012 met een nieuw Prototype race auto in de Grand Am series gaan rijden. De nieuwe Corvette Daytona Protype zal eind Januari tijdens de 50ste editie van de 24 uur van Daytona haar debuut gaan maken. Er hebben zich al vier teams gemeld die met deze mooie nieuwe Corvette willen gaan rijden in het seizoen 2012. Corvette die al één keer eerder deze mooie 24 uurs race wist te winnen zal in 2012 alles in het werk stellen om deze legendarische race weer als eerste te eindigen.

 

Het nieuwe Corvette Daytona Prototype is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Pratt&Miller, Riley, Coyote en Dallara. Het IMSA GTP Corvette Prototype dat in de tachtiger jaren door het team van Hendrick Motorsports werd ingezet, vormde de inspiratie voor dit nieuwe Corvette Daytona Prototype. Corvette heeft natuurlijk een lange historie op Daytona. Zora Arkus Duntov, de geestelijke vader van de Corvette vestigde in 1959 enkele snelheidsrecords met de Corvette SS.

 

Foto: (c) straightspeed.wordpress.com

Corvette wist in het 49 jarig  bestaan van de 24 uur van Daytona de race slecht één keer te winnen. Het was in 2001 dat  Johnny O’Connell, Chris Kneifel en Frank Freon de 24 uur van Daytona wisten te winnen en dat deden ze in Corvette C5-R met een afgelegde afstand van 3758 kilometer. Porsche is overigens recordhouder op de Daytona International Speedway met in totaal 18 overwinningen de afgelopen 49 jaar.

 

Foto: © GM Company

Tijdens de 50ste editie van de 24 uur van Daytona zullen er minstens vier teams deelnemen aan de race in een nieuwe Corvette Daytona Prototype. Het zijn de teams van Spirit of Daytona Racing , Sun Trust Racing , Gainsco/Bob Stallings  en Action Express. De laatst genoemde zal met twee auto’s deelnemen en wist in 2009 nog de 24 uur van Daytona te winnen in een Riley/Porsche en Sun Trust Racing waren in 2005 de winnaars in een Riley/ Pontiac. Het zijn dus niet de eerste de beste teams die met de nieuwe Corvette PD gaan rijden komende race.

 

De 50ste editie van de Rolex 24 uur van Daytona zal worden verreden in het weekend van 28 en 29 Januari 2012, en voorafgaand aan deze race zijn er nog drie testdagen te weten 6,7 en 8 Januari, tijdens deze “Roar Before the Rolex 24” kunnen de nieuwe Corvette’s zich met de rest van het DP veld meten.

 

 

Share