Black Swan Racing komt in de LM P2 klasse van de American Le Mans Series uit.

Print Friendly, PDF & Email

Het Amerikaanse raceteam van Tim Pappas, Black Swan Racing, zal het hele seizoen 2012 terug keren in de American Le Mans Series. Ze zullen dan verschijnen in de LM P2 klasse van deze Noord Amerikaanse serie. Black Swan Racing was in 2010 en in 2011 al actief  in de GTC klasse en wist hierin ook twee keer kampioen te worden. Één van de vaste coureurs van het team was Jeroen Bleekemolen die er overigens ook in 2012 weer het hele seizoen voor dit team gaat rijden. Het wordt voor Black Swan Racing en Jeroen dus geen Porsche uit de GTC klasse, maar een prototype auto van Pescarolo-Nissan of een Lola-Honda in de LM P2 klasse.

  

In 2012 zal Jeroen Bleekemolen weer in de American Le Mans Series rijden voor Black Swan Racing samen met Tim Pappas. Het wordt zijn derde seizoen met het Amerikaanse team. Het team dat in 2010 en 2011 meereed in de GTC klasse zal in 2012 de overstap maken naar de LM P2 prototype klasse . Het merk en type auto zal snel bekend worden gemaakt, dan zal men een keuze gaan maken tussen een Percarolo- Nissan en een Lola-Honda. Het team heeft kort geleden nog op het circuit van Sebring getest in een  OAK-Pescarolo Judd en dat beviel gelijk goed. Jeroen was natuurlijk al bekend met prototype auto’s maar voor coureur en eigenaar Tim Pappas was dat de eerste keer.

 

Foto: (c) americanlemans.com

 Het team van Tim Pappas, Black Swan Racing, heeft de afgelopen twee jaar zeer verdienstelijk gereden met een Porsche in de GTC klasse. In 2010 had het team een moeilijke start en moesten de openingsrace op Sebring puntloos voorbij laten gaan . De rest van het seizoen ging het stukken beter want van de acht overgebleven races wisten ze er vijf te winnen en zo nog met een voorsprong van 17 punten op de nummer twee het kampioenschap binnen te halen. Ook dit seizoen ging het team zeer voortvarend van start en wist men van de negen races er weer vijf te winnen. Zo was het team eerste tijdens de 12 uur van Sebring en de laatste race van het seizoen Petit Le Mans. Zo  had men aan het einde van het seizoen weer een voor sprong van 14 punten op de nummer twee, TRG.

Een overstap naar een hogere klasse was voor Black Swan Racing dan ook een logische stap. De GT klasse is ook zeer aantrekkelijk maar het team wilde niet constant achter de fabrieksteams aan bungelen ergens op de 10 de plek. Dus heeft men gekozen voor de LM P2 klasse waar een zeer uitdagend veld zal verschijnen in 2012 en men meer kans heeft op successen. De LM P2 klasse zal in 2012  uitdagender zijn dan dit jaar, want er doen naar verwachting zo’n vijf auto’s aan mee. We zullen het team voor het eerst in actie zien tijdens de 12 uur van Sebring  en die is natuurlijk in het weekend van 17 Maart 2012.

 

 

Share