Martin en Alex Brundle rijden samen de 24 uur van Le Mans 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de 80ste editie van de 24 uur van Le Mans, in het weekend van 16 en 17 juni,  zullen Martin en Alex Brundle  samen in een LMP2 klasse auto de  Zytek Z11 Nissan  van Greaves Motorsport rijden. Vader en zoon Brundle stappen zo in de voetsporen van vader en zoons Mansell die in 2010 met z’n drieën één auto deelden  tijdens de 24 uur van Le Mans. Het is te hopen dat de oud Formule 1 coureur en zijn zoon meer geluk hebben dan de familie Mansel die in 2010 hun race al na vier  ronden  moesten opgeven.


Het team van Greaves Motorsports zal Martin en Alex Brundle inschrijven voor de 24 uur van Le Mans met een LM P2 Zytek Z11 Nissan. Martin Brundle zijn eerste race tijdens de 24 uur van Le Mans was in het jaar 1987  in een Jaguar XJR 8 voor het Silk Cut Jaguar Team, maar wist toen niet de finish te halen. De jaren die volgden waren wel succesvol, zo wist hij in 1988 met de Jaguar XJR 9 de 24 uur van Daytona op zijn naam te schrijven maar de finish van Le Mans werd dat jaar weer niet gehaald. In 1990 werd er weer gewonnen tijdens de 24 uur van Daytona en daar reed hij samen met o.a. Jan Lammers . In dat zelfde jaar was het Martin die in de Jaguar XJR 12 de 24 uur van Le Mans wist te winnen ook weer voor het team van Silk Cut en toeval of niet de race werd toen ook op 16 en 17 juni verreden net als de komende 80ste editie.

 

Foto: Marco van de Bildt.

Na  de succesvolle jaren bij het team van Silk Cut Jaguar stapt Martin Brundle pas weer in 1997 in een Le Mans bolide. In de periode tussen 1997 en 2001 kwam Martin uit voor verschillende teams , maar geen zo succesvol als zijn tijd bij Silk Cut Jaguar. Zo reed Martin in de Nissan R390 voor Nissan Motorsport, de Toyota GT One voor Toyota Motorsport en de Bentley EXP Speed 8 voor Team Bentley.

 

Foto: (c) get1car.com

Naast zijn Sportcars/Le Mans carrière was Martin ook bekend geworden door zijn loopbaan in de Formule 1. Zo wist hij 158 keer aan de start van een F1 race deel te nemen maar wist er echter niet één te winnen. Martin Brundle was actief in de F1  van 1984 – 1989 en van 1991 – 1996, en reed hij voor teams van Tyrrel, Williams, Mc Laren, Benneton, Ligier, Zakspeed,  Brabham en Jordan. Al met al een omvangrijke carrière in de autosport.

De 21 jarige Alex Brundle is tot nu toe vooral actief geweest in de Formule auto’s, hij heeft gereden in de volgende series: Formule 2, Formula Palmer Audi en de Britse Formule 3.  Alex Brundle heeft dit jaar al wel gereden in een LM P2 auto van het team Greaves Motorsport hij deed dit tijdens de Le Mans testdag op 24 april. Behalve de deelname aan de 80ste editie van de 24 uur van Le Mans is Alex ook zeker van een plekje bij Greaves Motorsport tijdens de Le Mans series van 2012.

Of de combinatie van vader en zoon in een 24 uurs race een gelukkige zal zijn is maar weer afwachten want de familie Mansell kwam tijdens de 24 uur van Le Mans in 2010 niet verder dan de vierde ronde. Martin Brundle heeft de 24 uur van Le Mans al een keer gewonnen of hij dat dit jaar weer gaat gebeuren als LM P2 klasse overwinnaar is afwachten. Aan het team van Greaves Motorsport zal het niet liggen want die wisten het dit jaar al als winnaars af te sluiten. De vader/zoon combinatie krijgt hopelijk in de toekomst ook een Nederlands tintje en dan in de  combinatie van Jos en Max Verstappen, of loop ik nu te hard van stapel.

 

 

Share