Kalender FIA WTCC 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Met nog één race te gaan in het FIA WTCC kampioenschap is het seizoen 2011 weer afgelopen. Logisch dus dat de nieuwe kalender van 2012 voor de WTCC al weer bekend is. Veel veranderingen zijn er niet behalve dan dat er een aantal nieuwe circuits bij zijn in vergelijking met dit jaar. Uiteraard zijn ook de coureurs voor 2012 nog niet bekend maar we hopen natuurlijk wel dat Tom Coronel ook in 2012 weer van de partij zal zijn.

 

De laatste race dit seizoen wordt gehouden  op het 6,1 kilometer lange stratencircuit van Macau in het weekend van 17 tot 19 november. Het seizoen 2011 telde in de WTCC totaal 12 races met 24 ronden voor het kampioenschap waarin Yvan Muller met een Chevrolet  Cruze 1.6 bovenaan in het kampioenschap staat. Tom Coronel staat knap vierde in het kampioenschap. Tom rijd dit jaar in een BMW 320 TC en is met zijn vierde plek de snelste en de hoogst geplaatste Nederlander. Tom wist de race op het Japanse circuit van Suzuka op zijn naam te schrijven en hij is ook zeer bekend op het circuit van Macau, dus wie weet zit er nog een overwinning voor de Nederlander in.

 

Nieuw op de kalender van 2012 voor de FIA WTCC zijn de races op het circuit van Sonoma in Amerika en de Salzburgring in Oostenrijk, en de race in Marrakesh (Marokko) keert weer terug na een jaar afwezigheid.  Helaas zullen er ook een aantal races vervallen, en dat zijn die in België, Tsjechië en Duitsland. De races zijn zo ingedeeld dat het eerste deel van het seizoen in Europa wordt verreden en men voor het tweede deel van het seizoen naar de verdere circuits gaan.

De kalender voor het seizoen 2012 ziet er als volgt uit:

1.  11 Maart , Autodromo di Monza, Italië.

2. 1 April, Circuit Richardo Tormo, Valencia, Spanje.

3. 15 April, Donington Park, Engeland.

4.  29 April, Salzburgring, Oostenrijk.

5. 6 Mei, Hungaroring, Hongarije.

6. 20 Mei,  Marrakesh, Marokko.

7. 10 Juni, Porto, Portugal.

8. 22 Juli,  Curitiba, Brazilië.

9. 23 September, Sonoma, Verenigde Staten.

10. 21 Oktober, Suzuka, Japan.

11.  4 November, Shanghai, China.

12. 18 November, Macau.

 

 

 

Share