ILMC, Carlo van Dam start in de 6 uur van Zuhai.

Print Friendly, PDF & Email

Carlo van Dam zal aan de start verschijnen van de 1000 km. van Zuhai. De wedstrijd op het Chinese circuit op 13  November is de laatste wedstrijd van het 2011 seizoen van de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC). Van Dam zal achter het stuur kruipen van de Audi R8 LMS van het Japanse team Hitotsuyama Racing en uitkomen in de GTC klasse. Een andere opvallende deelnemer in de GTC klasse is tweevoudig Formule 1 kampioen Mika Hakkinen, die met een Mercedes SLS AMG GT3 aan de start zal verschijnen. Naast Oskar Slingerland is Carlo van Dam de tweede Nederlander op de deelnemerslijst.

 

Carlo van Dam begint op al op jonge leeftijd met karten, en is daarin succesvol in nationale en internationale kampioenschappen. In 2011 wint hij het Europees Formula A kampioneschap. Na een test met een Formule Renault wagen krijgt Carlo van Dam een plaats in het Renault Driver Development Program.  In 2004 Maakt van dam zijn debuut in de Formule racerij met de Formule Renault 2000 van Van Amersfoort Racing.

In 2007 stapt Carlo van Dam over naar de Formule 3 en voor Van Amersfoort Racing wint hij het kampioenschap in de ATS F3 Cup. Maar liefst 16 keer ziet het podium waarvan 9 maal op de hoogste trede. Hij verhuist voor een jaartje naar Japan om in het Japans Formule 3 kampioenschap de titel te halen.

 

09052010-dsc05861
Foto: Marco van de Bildt. Carlo van Dam met de Saleen op Spa-Francorchamps in 2010.

In 2010 wordt de overstap gemaakt naar de GT racerij. Van Dam komt dat jaar uit in de Saleen S7R van Atlas eFX. Dit jaar komt hij uit in de Japanse Super GT Series. Ook gaat hij van start in de 24 uur van de Nürburgring waar hij met het Subaru fabriekjsteam derde wordt in de SP3T klasse.

En nu staat dan de 6 uur van Zuhai op het programma met de Audi R8 MS van Hitotsuyama Racing. Van Dam teste eerder dit jaar met de Audi op het circuit van Fuji en kreeg vervolgens de uitnodiging om aan de race in Zuhai mee te doen. Hitotsuyama Racing wist eerder dit jaar met deze Audi de Super Taikyu te winnen, een kampioenschap van lange afstandsraces.

Zijn teamgenoten voor deze Intercontinental Cup race zijn Michael Kim en Akihiro Tsuzuki. Het drietal zal het op Zuhai moeten opnemen tegen twee nieuwe fabrieks Audi’s en een Mercedes SLA AMG me o.a Mika Hakkinen.

De 6 uur van Zuhai is op 13 November, en gaat van start om 11:00 uur lokale tijd.

 

 

 

Share