Greaves Motorsport in de LMS en de WEC voor het seizoen 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Er wordt steeds meer bekend over de deelnemers aan het nieuwe FIA World Endurance Championship. Het seizoen van de WEC 2012 dat begint met de 12 uur van Sebring zal dan zeker een volle startgrid geven. Één van de teams die zich in 2012 in de WEC zal laten zien is het team van Greaves Motorsport. Dat team was winnaar van de Le Mans Series 2011 in de LM P2 klasse en doen in 2012 mee in de WEC en in de Le Mans Series. Greaves Motorsport zal in het nieuwe seizoen weer gaan rijden in de mooie Zytek Z11 SN Nissan.

 

Het uit Engeland afkomstige team stond in 2010 nog bekend als Team Bruichladdich maar veranderde zijn naam begin dit seizoen in Greaves Motorsport. Team Bruichladdich kwam in 2010  niet verder dan de middenmoot in de Le mans Series en tijdens de 24 uur van Le Mans 2010 moesten ze genoegen nemen met een vijfde plek in de LM P2 klasse. Het seizoen 2011 werd heel wat anders, ja zelfs spectaculair.

 

dsc03678
Foto: Marco van de Bildt.

Het afgelopen seizoen was het team met de Zytek Z11SN Nissan actief in de Le Mans Series en waren ze ook te bewonderen tijdens de 24 uur van Le Mans. De Le Mans Series waren zeer succesvol verlopen want hier wisten ze als eerste te eindigen. Ze wisten dit jaar te winnen tijdens de 6 uur van Le Castellet, de 6 uur van Imola en de 6 uur van Silverstone. Door deze drie overwinningen eindigde ze met ruime voorsprong op de eerste plaats in het eindklassement met een voorsprong van 21 punten op de nummer twee, Strakka Racing.

Tijdens de 24 uur van Le Mans was het team van Greaves Motorsport ook aanwezig en wisten ze zich als vierde LM P2 auto te kwalificeren. De 24 uurs race op het circuit van La Sarthe ging het team bijzonder goed af en ze eindigde op een achtste plaats overall en als eerste in de LM P2 klasse.

 

dsc03912
Foto: Marco van de Bildt.

De plannen voor 2012 liegen er ook niet om want met zulke goede resultaten hebben ze al een uitnodiging voor de 80ste 24 uur van Le Mans op zak. Het team wil in 2012 ook met één auto meerijden in het nieuwe World Endurance Championship, en ze willen met één auto gaan rijden in de Le Mans Series. De bedoeling is dan ook dat ze tijdens de 24 uur van Le Mans 2012 met twee auto’s aan de start willen verschijnen uiteraard in de LM P2 klasse.

 

 

 

 

Share