FIA World Endurance Championship kalender.

Print Friendly, PDF & Email

De Automobile Club de l’Ouest (ACO) en de FIA hebben de aftrap gegeven voor het 2012 FIA World Championship Endurance Championship. In een persconferentie bij de 6 uur van Zuhai, de laatste wedstrijd van de Intercontinental Le Mans Cup, is de kalender bekend gemaakt van het nieuwe lange afstandskampioenschap. Het debuut seizoen van het World Endurance Championship (WEC) telt acht races verdeeld over drie continenten. De belangrijkste race is uiteraard de 24 uur van Le Mans.

 

Het eerste seizoen van het FIA World Endurance Championship gaat van start in de Verenigde Staten met de 12 uur van Sebring, de openingsrace van de American Le Mans Series, op 17 Maart 2012.  Daarna volgt de 6 uur van Spa-Francorchamps, zoals gewoonlijk in Mei. Na de eerste twee races volgt de 80ste 12 uur van Le Mans. Hierna staan er nog 5 races op de kalender, allen 6 uurs races.

Opvallend is de grote afwezige op de kalender. De Petit Le Mans, de laatste ronde van het American Le Mans Series kampioenschap is niet aanwezig op de kalender van de WEC. Nog vreemder is misschien wel dat de 6 uur van Bahrein vooralsnog geprogrammeerd staat op dezelfde datum als de Petit Le Mans. Het lijkt er op alsof de ALMS buiten spel worden gezet door de FIA.

Voor de laatste race in China is nog niet de precieze datum en locatie bekend.

 

Kalender FIA World Endurance Championship  2012:

17 Maart. 12 uur van Sebring, Verenigde Staten.

5 Mei. 6 uur van Spa-Francorchamps, België.

3 Juni. Testdag 24 uur van Le Mans, Frankrijk.

16 & 17 Juni. 80ste 24 uur van Le Mans, Frankrijk.

25 Augustus. 6 uur van Silverstone, Groot Brittannië.

16 September. 6 uur van Sao Paulo, Brazilië.

30 September. 6 uur van Mont-Fuji, Japan.

20 Oktober. 6 uur van Bahrein.

11 of 18 November. 6 uur van TBA, China.

 

Zet 2 februari 2012 alvast in de kalender. Op die datum worden de deelnemers voor het Word Endurance Championship bekend gemaakt tegelijk met de uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans. De deelnemers aan het WEC ontvangen tevens een uitnodiging voor Le Mans.

 

 

Share

One thought on “FIA World Endurance Championship kalender.

Comments are closed.