Kalender American Le Mans Series 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Met een spannende seizoensfinale, Petit Le Mans, is het het seizoen 2011 van de American Le Mans Series ten einde gekomen. Maar niet getreurd want de kalender voor het seizoen 2012 is ook bekend gemaakt en dat ziet er weer veel belovend uit. Bestond het seizoen 2011 nog uit negen races, zo zullen er in 2012 elf races worden verreden. Grote veranderingen zijn er verder niet en de eerste race, de 12 uur van Sebring, is al weer op 17 maart, aftellen maar dus. 

 

Van de elf races die worden verreden tijdens het seizoen 2012 moeten er nog twee worden bevestigd, hier is nog geen datum en circuit van bekend. De start van het American Le Mans Series seizoen 2012 is in het weekend van 17 maart en begint met de 60ste editie van de 12 uur van Sebring. Deze 12 uurs race is tevens ook de eerste race van het FIA World Endurance Championschip ( WEC ), zeker een race om naar uit te kijken. Het einde van de American Le Mans Series is traditioneel de race op Road Atlanta, Petit Le Mans, en deze wordt verreden in het weekend van 20 Oktober, en deze race zal naar verwachting ook meetellen voor de WEC.

 

Foto: (c) americanlemans.com

De 6 uurs race van Laguna Seca is op de kalender weer verschoven naar het voorjaar en wordt verreden in het weekend van 13 mei. De twee races die nog bevestigd moeten worden staan gepland in mei/juni en september/oktober. Men verwacht hier eind oktober duidelijkheid over te kunnen geven. De deelnemende klassen in 2012 zullen onveranderd blijven namelijk: LM P1, LM P2, LMP Challenge, GT  en GT Challenge.

 

Foto: (c) americanlemans.com

De kalender voor het seizoen 2012 ziet er als volgt uit:

1:  17 maart – 12 uur van Sebring, Sebring International Raceway – Florida.

2: 14 april – Long  Beach- stratencircuit Long Beach Californië – 1 uur 40 minuten.

3: 12 mei – Mazda Raceway Laguna Seca – Monterey Californië – 6 uur.

4:  mei/ juni nog niet bekend.

5: 7 juli – Lime Rock Park Lakeville – Connecticut – 2 uur 45 minuten.

6 : 21 juli – Mosport International Raceway- Ontario – Canada – 2 uur 45 minuten.

7:  4 augustus – Mid-Ohio Sport Car Course Lexington- Ohio – 2 uur 45 minuten.

8: 18 augustus – Road America, Elkhart, Wisconson – 2 uur 45 minuten.

9: 1 september – Baltimore stratencircuit, Baltimore – 2 uur.

10: september/oktober nog niet bekend.

11: 20 oktober – Petit Le Mans – Road Atlanta, Braselton – 10 uur of 1.000 mijl.

 

 

 

Share

2 thoughts on “Kalender American Le Mans Series 2012.

Comments are closed.