De 24 uur van Le Mans 2012, de eerste deelnemers zijn bekend.

Print Friendly, PDF & Email

Het duurt nog wel even, 16 juni 2012, maar dan is het eindelijk weer zover , dan wordt de 80ste editie van de 24 uur van Le Mans verreden. Nu de American Le Mans Series en de Le Mans Series verreden zijn is er ook meer bekend wie er al een uitnodiging krijgen voor deelname aan de mooiste en grootste race van het jaar de, de 24 uur van Le Mans. Wij kijken er in ieder geval al halsreikend naar uit en kunnen niet wachten tot het weer zover is.

 

 

dsc03912
Foto: Marco van de Bildt.

Van de 56 deelnemers aan de 24 uur van Le Mans zijn er een aantal teams  die nu al weten dat ze er bij zullen zijn, als ze de uitnodiging aannemen natuurlijk. Zo zijn alle eerste en tweede plaatst van iedere klasse van de 24 uur van Le Mans 2011 zeker van een plek in 2012. Ook  verzekerd van deelname aan de 24 uur van Le Mans zijn de eerste en tweede plek in de Le Mans Series, en de American Le Mans Series per deelnemende klasse. De winnaars per klasse tijdens de race Petit Le Mans en de winnaar in de Formule Le Mans Series zijn ook zeker van een startbewijs voor volgend jaar.

 

DSC03803
Foto: Marco van de Bildt.

 De winnaars van de “Michelin Energy Endurance Challange” van zowel de Le Mans series als de American Le Mans series krijgen ook een uitnodiging. De lijst van uitgenodigde teams voor volgend jaar is dus al aardig groot. In de LM P1 klasse zijn uitgenodigd: Audi Sport, Rebellion Racing, Pescarolo Team 2 x, Dyson Racing, Muscle Milk Aston Martin Racing, en natuurlijk Peugeot Sport Total. In de LM P2 klasse zijn de volgende teams uitgenodigd: Greaves Motorsport 2 x, Strakka Racing, Level 5 Motorsport 2 x en uit de FLM klasse Pegasus Racing.

 

DSC03885
Foto: Marco van de Bildt.

In de GTE-Pro klasse zijn de eerste uitnodigingen gegaan naar de teams van: Corvette Racing 2 x, AF Corse, JMW Motorsport 2x, BMW Team RLL en Flying Lizard Motorsport. Als laatste klasse is er de GTE-Am klasse waarbij de volgende teams zijn uitgenodigd: Larbre Compétition, IMSA Performance Matmut, AF Corse en Krohn Racing.

 

Foto: (c) deltawingracing.

De 56ste deelnemer voor de 24 uur van Le Mans 2012 is ook al bekend en dat is het “Delta Wing “project van o.a. Higcroft Racing, de Panoz Group en Michelin. Deze deelnemer hoort bij geen van de vier klassen en zal meerijden dankzij het innovatieve en energiezuinige ontwerp van deze utra lichte auto.

 

 

 

 

 

Share