Schubert Motorsport-BMW Z4 GT3 wint de 24 uur van Barcelona.

Print Friendly, PDF & Email

Het team van Schubert Motorsport is de grote winnaar geworden van de 24 uur van Barcelona die verreden werd op het circuit van Catalunya. In een mooie BMW Z4 GT3 wisten de coureurs Edward Sandström , Lars Stugemo, Michael Outzen en Peter Posavac  hun auto na 669 ronden als eerste de finish te behalen. Als tweede eindigde het team van Bovi Motorsport met een Brokernet Silversting die o.a. door de Nederlander Jaap van Lagen bestuurd werd. En als derde eindigde het Nederlandse team van Equipe Verschuur in een Renault Mégane Trophy met achter het stuur o.a. Tom en Raymond Coronel. Het podium was dus gevuld met een hoop Nederlands racetalent wat hoop geeft voor de toekomst.

 

De start van de 24 uur van Barcelona was precies om 12 uur in de middag in natte omstandigheden. De regen hield de eerste twee uur van de race aan iets wat de nodige safetycar periodes opleverde echter zonder grote ongelukken. De zon liet zich na de eerste twee uur al weer zien en tot het einde van de race is het droog gebleven. De van pole vertrekkende BMW Z4 GT3 van Schubert Motorsport heeft zijn eerste plaats alleen in het begin van de race tijdens een pitstop één keer af moeten staan maar heeft de rest van de race zonder problemen aan kop gereden. Zijn voorsprong op de nummer twee, de Brokernet Silversting van Bovi Motorsport, bedroeg na 24 uur zelfs 21 ronden. Met de afgelegde afstand van de winnende BMW is er gelijk een nieuw record gevestigd.

 

De Brokernet Silversting met o.a Jaap van Lagen achter het stuur had in het begin van de race een uitstapje in de grindbak waardoor de auto de pit in moest voor een kleine reparatie aan de voorkant, hierdoor had het team al gauw een achterstand en moest men vol aan de bak om dit in te halen. Deze inhaalactie was al na 12 uur racen succesvol en resulteerde in een mooie twee plek overall en een eerste plek in de SP2 klasse.  De derde plek algemeen wordt ingenomen door het Nederlandse Equipe Verschuur met Tom en Raymond Coronel en Jeroen, Bas en Pieter Schothorst. Hun achterstand op de winnende BMW bedroeg na 24 uur  rijden 33 ronden en dit ondanks het feit dat ze in de ochtenduren nog even een  defecte aandrijfas moesten verwisselen.

 

Fofo: (c) 24hseries.com

Andere klasse winnaars waren o.a. het Nederlandse  Saker Sportscars met een Saker GT in de SP3 klasse. In de A5 klasse was het de BMW E46 GTR Saloon van  het Nederlandse JR Motorsport die als hoogste eindigde. In de D1 klasse was  het Nederlandse team van Marcus Racing de snelste in zijn klasse.  Helaas haalde  de BMW 120d met Jan Lammers de eindstreep niet want men moest het na 16 ronden opgeven. De complete uitslag van de 24 uur van Barcelona is terug te vinden op: http://live.24hseries.com/

 De winnaars van  de 24 uur van Barcelona waren dit jaar al eerder succesvol zo was de BMW Z4 GT3  van Schubert Motorsport al de snelste tijdens de 24 uur van Dubai en werden ze tweede tijdens de 24 uur van Spa.

Nu is het maar weer wachten op de eerst volgende 24 uurs race uit deze series en dat is de zevende editie van de 24 uur van Dubai op 12,13 en 14 januari 2012.

 

 

 

Share