Formule 1 kalender 2012 bekend gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Met nog zeven races voor de boeg in dit Formule 1 seizoen en met Sebastian Vettel als de grote kanshebber om wereld kampioen te worden heeft de World Motorsport Council heeft in Parijs de kalender voor het nieuwe Formule 1 seizoen 2012 bekend gemaakt. Veel verrassingen komen er niet op voor en net als dit seizoen staan er weer 20 races op. Grote afwezige is de Grand Prix van Turkije en nieuw op de kalender is de terugkeer van de Grand Prix  in de Verenigde Staten.

 

Het Formule 1 seizoen wordt in 2012 geopend in het weekend van 18 maart tijdens de grand Prix van Australië en de laatste race wordt traditioneel verreden op het circuit van Interlagos,  São Paulo, Brazilië.

Van de 20 races die worden verreden is de terugkeer van de Grand Prix van de Verenigde Staten de enige nieuwe race, dit ten koste van de race in Turkije die in 2012 niet meer op de kalender staat. Turkije stond sinds 2005 op de kalender en werd gereden op een nieuw gebouwd circuit in de buurt van Istanbul, maar er is dus besloten om hier na zeven jaar afscheid van te nemen.

De laatste race in Brazilië is op 25 november en in de maand Augustus wordt er helemaal niet gereden.

 

Kalender Formule 1, 2012:

 

Datum  Race 
18 maart    Australië  
25 maart    Maleisië  
15 april    China  
22 april    Bahrein  
13 mei    Spanje  
27 mei    Monaco  
10 juni    Canada  
24 juni    Europa  
08 juli    Groot-Brittannië  
22 juli    Duitsland  
29 juli    Hongarije  
02 september    België  
09 september    Italy  
23 september    Singapore  
07 oktober    Japan  
14 oktober    Korea  
28 oktober    India  
04 november    Abu Dhabi  
18 november    Verenigde Staten  
25 november    Brazilië  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share