De 24 uur van Barcelona 2011, een mooie startlijst.

Print Friendly, PDF & Email

In het weekend van 25 September is het zover dan wordt namelijk de 24 uur van Barcelona verreden. Het is voor de eerste keer dat deze race wordt georganiseerd door het inmiddels bekende organisatie bureau Creventic uit Gennep. Creventic organiseert ook de andere races in de 24 uur series zoals de 24 uur van Dubai, 12 uur van Hongarije en de 12 uur van Bathurst. De 24 uur van Barcelona wordt verreden op het circuit van Catalunya en wordt georganiseerd samen met de Spaanse autosportorganisatie RACC. De 24 uurs races zijn ook geliefd bij Nederlandse coureurs en teams die dan ook ruim vertegenwoordigd zijn met o.a. Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers.

 

Er hebben zich 66 auto’s ingeschreven voor deze editie van de  24 uur van Barcelona. Het deelnemersveld komt uit 13  verschillende landen en de bijna 200 rijders zijn verdeeld over 13 verschillende nationaliteiten. Een bond gezelschap dus. Van de deelnemende teams komende meeste ( 17 x ) uit het gastland Spanje, maar op een mooie tweede plek komen de deelnemers uit Nederland die met 12 auto’s zijn vertegenwoordigd.

Er rijden tijdens de 24 uur van Barcelona 44 rijders uit Nederland mee waarvan ook enkele bekende zoals: Jaap van Lagen, Tom en Raymond Coronel, Jeroen Schothorst, Duncan Huisman, Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers. Voor Jeroen Bleekemolen wordt het al weer zijn vijfde 24 uurs race dit jaar. Een volledige startlijst is te zien op: http://www.24hoursbarcelona.com.

 

Er wordt tijdens deze 24 uur van Barcelona door de 66 deelnemers in negen verschillende klassen geracet iets wat garant staat voor een hoop spektakel  De negen klassen zijn: ,A2, A5, A6, A3T,A4 , 997, SP2, SP3 en de D1 klasse. De A3 T klasse is verreweg de grootste met 18 deelnemers waarvan de meeste rijders Spanjaarden zijn en  uitkomen  in een Seat. Overige deelnemende merken aan deze 24 uurs race zijn BMW, Aston Martin, Porsche, Brokernet, Lamborgini, Ford, GC Automobile, Renault, Audi, Saker, Holden, Lotus, Honda en natuurlijk Corvette. Behalve een aardig geldbedrag voor de winnaars is er nog een prijs, de “Trofee Godio” en dat is voor het winnende team met een gemiddelde leeftijd van boven de 45 jaar.

 

Circuit Catalunya (bron: wikipedia).

De race wordt gehouden op het circuit de Catalunya nabij Barcelona. Het moderne circuit is gebouwd in 1991 en is sindsdien de gastheer van o.a Formule 1 de Grand Prix van Spanje. Maar behalve de F1 wedstrijden wordt er ook DTM , GP2 en Motor GP geracet. Het circuit heeft zestien mooie bochten en is 4,6 kilometer lang, het ronde record is in handen van Mark Webber in een tijd van 1.20.981 sec., een tijd die dit weekend niet gehaald zal worden. 

Op vrijdagavond en nacht zijn de kwalificaties en de race begint op Zaterdag om precies 12 uur en de finish is uiteraard op Zondag ook om 12 uur.

 

 

 

 

Share