Vroegtijdig einde voor Quifel ASM Team in de Le Mans Series 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Het Portugese Quifel ASM Team heeft aangekondigd dat men niet mee raced voor de rest van het seizoen 2011. De twee coureurs van het team Olivier Pla en Miguel Amaral zullen dus voor de twee resterende races  op zoek moeten gaan naar een ander stoeltje. Het zijn vooral de tegenvallende resultaten van de eerdere races  dit seizoen die het team dit besluit heeft doen nemen.  Tijdens het seizoen 2009 en 2010 was men  nog zeer succesvol in de LMP2 klasse maar de overstap dit jaar naar de LMP1 klasse was misschien wel te veel van het goede.

 

In het seizoen 2009 was het team met de Zytek 09s kampioen geworden in de LM P2 klasse van de Le Mans Series met  overwinningen op de circuits van het Duitse Nürburgring en het Portugese Portimão. Het Quifel ASM Team was in 2009 ook uitgenodigd voor de 24 uur van Le Mans maar helaas kon men de hoog gespannen verwachtingen niet nakomen en was het na 46 ronden al einde verhaal en waren ze de derde uitvaller. Het seizoen 2010 begon het team ook weer met goede resultaten zo was er een tweede plek tijdens de races op Silverstone en Hongarije en zelfs weer een overwinning op het circuit van Silverstone. Tijdens 24 uur van Le Mans van dat jaar wist men de race netjes te eindigen op een 20 ste plek algemeen en een 7de plek in de LMP2 klasse de achterstand op de winnende LMP2 auto bedroeg  nog altijd 49 ronden.

 

dsc01999
Foto: Marco van de Bildt.

Na twee seizoenen ervaring te hebben opgedaan in de LM P2 klasse werd door het team besloten om in 2011 in de LM P1 klasse te gaan rijden. Men ging dit wederom doen met een Zytek 09s. Tijdens de eerste race op Le Castellet werd het team nog derde achter de  teams van Rebellion Racing  en Pescarolo Sport. Echter tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps was het na 107 ronden einde verhaal.

Ook de 24 uur van Le Mans dit jaar was een drama voor het team, men had zich nog wel als 13de gekwalificeerd voor de race,  maar na 48 ronden hield de Zytek motor het voor gezien en kon het hele team al weer naar huis. Tijdens de 6 uur van Imola schitterde het team ook in afwezigheid en onlangs heeft het team aangekondigd dat men dit jaar de Le Mans Series wel voor gezien houd.

Het Quifel ASM Team zal zich de komende tijd beraden op het wat men gaat doen in het seizoen 2012. Het is zonde dat men voortijdig afscheid neemt van de Le Mans Series maar we hopen ze volgend jaar weer op de deelnemerslijsten terug te vinden.

 

 

Share

One thought on “Vroegtijdig einde voor Quifel ASM Team in de Le Mans Series 2011.

Comments are closed.