Lime Rock, de derde ronde van de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

De derde ronde in de American Le Mans Series wordt verreden op het circuit van Lime Rock Park in Lakeville, Connecticut. De teams die meegereden hebben met de 24 uur van Le Mans zijn nu wel herstelt en uitgerust. Het deelnemersveld is erg mager en de strijd zal het hevigst zijn in de GT klasse alwaar 15  van de 31 deelnemers in meerijden. De LM P2 klasse is tijdens deze race helemaal niet aanwezig maar in de LM P1 klasse rijd nu één auto meer meer dan tijdens de laatste race op Long Beach. Er rijd helaas maar één Nederlander mee en dat is Jaap van Lagen die in de GTC klasse zal verschijnen in een Porsche 911 GT3 Cup voor het  team van Green Hornet.

 

Het team van Dyson Racing gaat in de LM P1 klasse aan de leiding, alhoewel ze de laatste race op Long Beach niet wisten te winnen. Als tweede in de LM P1 klasse gaat de Lola Aston Martin van Muscle Milk Aston Martin Racing die de race op Long Beach wel wist te winnen, maar geen punten had gescoord tijdens de 12 uur van Sebring. De LM P1 klasse bestaat slechts uit twee teams met totaal drie auto’s, niet erg groot dus. Deelnemers in de LM P2 klasse zullen er tijdens de  race op Lime Rock niet zijn. Op het laatste moment heeft de enige deelnemer, Level 5 Motorsport zich afgemeld en zijn twee auto’s teruggetrokken. Het team rijd  mee in de Intercontinental Le Mans Cup en wilde zich volledig storten op deze serie. De LM P2 klasse was tijdens de 12 uur van Sebring , de eerste race in de ALMS, nog met vijf auto’s vertegenwoordigd.

 

Foto: (c) americanlemans.com

De GTE klasse in ook op Lime Rock de grootste klasse met 15 deelnemers. BMW, Porsche, Ford en Corvette waren ook tijdens de 24 uur van Le Mans aanwezig waarvan Corvette als eerste in de  LM GTE-Pro klasse wist te eindigen. BMW was afgelopen weekend nog met twee auto’s actief tijdens de 6 uur van Imola voor de derde ronde van de Intercontinental Le Mans Cup, alwaar ze na  een spannende race derde werden. Na twee races staat BMW eerste, met 11 punten voorsprong op hun directe concurrenten van Corvette racing, maar het seizoen is nog maar net begonnen.

De race op Lime Rock 2010 werd nog gewonnen door de Porsche van Flying Lizard Motorsports en BMW behaalde toen de tweede plek. Verder zijn zowel Robertson Racing als Jaguar Racing met twee auto’s aanwezig. Ook Ferrari is uiteraard aanwezig met drie Ferrari’s F458 en Porsche ontbreekt natuurlijk ook niet met vier potentiële winnende auto’s.

Grote afwezige in deze klasse is het team van West Racing met de Lamborghini Gallardo, die de eerste twee races werd bestuurd door o.a. de Nederlander Nicky Pastorelli.

 

De LMPC klasse is deze race met zes auto’s aanwezig en alle van het type Oreca FLM 09. De leider in dit klassement is het team van Core  Autosport die als enige met twee auto’s in deze klasse aktief is. Als tweede in deze klasse is het Genoa Racing die  een achterstand op de nummer één heeft van slechts drie punten. Het seizoen 2010 werd toen nog gedomineerd door Level 5 Motorsport, maar die rijden dit jaar mee in de LMP2 klasse van o.a de ILMC.

De  GTC klasse bestaat de komende race op Lime Rock uit zeven deelnemers en dat is er één meer als op Long Beach. De nieuwkomer is het team van Green Hornet met achter het stuur de enige Nederlander deze race  Jaap van Lagen. Jaap is al een echte specialist in het rijden met een Porsche, zo rijd hij mee in de Porsche Carrera Cup en heeft hij dit jaar ook deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans voor het team van Prospeed Competition waarmee hij  als 23ste algemeen eindigde.

Het team van Black Swan Racing staat in de klasse met twee gewonnen races met 50 punten ver bovenaan. In het team van Black Swan Racing  rijd meestal ook Jeroen of Sebastiaan Bleekemolen mee, maar die zijn beide voor deze race verhinderd dus blijft Jaap de enige Nederlander.

 

Foto: (c) americanlemans.com

De race op Lime Rock duurt totaal 2 uur en drie kwartier en zal worden verreden op zaterdag 9 juli. De race is live te volgens via de website van de American Le Mans Series. De complete lijst met deelnemers (PDF)  is tevens op de website te vinden.

 

Share

One thought on “Lime Rock, de derde ronde van de American Le Mans Series.

Comments are closed.