Dyson Racing komt met een tweede auto in de ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

Het Amerikaanse team van Dyson Racing heeft besloten om voor de resterende races van de American Le Mans Series een tweede auto in te zetten. De tweede Lola-Mazda zal ook uitkomen in de LM P1 klasse en daarin dan de derde auto zijn. Op deze manier vergroot het team van Chris Dyson natuurlijk zijn positie in het algemeen klassement maar de data die per race wordt ontvangen is ook van groot belang. De eerste volgende race in de American Le Mans Series is op 8 en 9 Juli op het circuit van Lime Rock Park.


Het team van eigenaar Chris Dyson is één van de oudste privé teams uit de verenigde Staten. Het team is opgericht in 1974 door Rob Dyson en heeft in het verleden vooral mee gereden in  Amerikaanse series zoals: IMSA  GTO, GTP,  SCCA Trans-Am, Cart en Grand Am. Sinds het seizoen 2009 rijd het team in de American Le Mans Series mee in een Mazda Lola B08/80s. Seizoen 2009  en 2010 rijd het team mee in de LM P2 klasse en behaald het enkel mooie overwinningen zoals de klasse overwinning tijdens de race op Petit Le Mans in 2009.

 

Foto: (c) americanlemans.com

De rest van het seizoen 2011 zet het team dus een tweede auto in, en dat zal zijn de auto met nummer 20. De coureurs voor deze auto zijn de onbekende  Humaid Al Masaood af komstig uit Abu Dhabi en de uit Ierland afkomstige Steven Kane. De no. 20 auto rijd onder de teamnaam van Oryx Dyson Racing.

Met de deelname van deze extra auto komt het totaal aantal auto’s in de LM P1 klasse op drie , hetgeen nog steeds zeer laag is. De rest van het American Le Mans Series seizoen zal Dyson Racing het vooral op moeten nemen tegen het team van Muscle Milk Aston Martin Racing die met hun Aston Martin tot nu toe de sterkere zijn.

 

 

Share