Aston Martin Racing met de DBR1-2 verder in de ILMC.

Print Friendly, PDF & Email

Het uit Engeland afkomstig team van Aston Martin Racing heeft aangekondigd het ze laatste deel van de Intercontinentale Le Mans Cup te gaan rijden met de DBR 1-2. Het begin van het seizoen begon het team met de nieuwe AMR-One in de LM P1 klasse van de ILMC echter veel geluk hadden ze er niet mee. Het hele ontwikkelingsprogramma van de nieuwe AMR -One wordt de komende maanden stop gezet en tegen het licht gehouden en tot die tijd rijden ze dus in de DBR 1-2.

 

Het seizoen 2011 begon het team van Aston Martin Racing met de nieuwe AMR-One waarmee ze het de diesel teams van Peugeot en Audi lastig wilden maken. Het normaal zo succesvolle Aston Martin had veel tegenslag met de nieuwe LMP1 bolide zo was het aanwezig op Paul Richard maar veel heeft men daar niet gereden. Tijdens de 1000 kilometer van Spa eerder dit jaar was men afwezig  omdat en de nieuwe auto nog niet gereed was. Aston Martin was wel aanwezig  tijdens de 24 uur van Le Mans, de AMR-One stond met twee auto’s op de startgrid. Helaas viel de eerste al na 2 ronden uit en de tweede al na vier ronden, ja er moet nog veel gedaan worden aan de nieuwe bolide wil die de strijd in de LMP1 klasse aan kunnen gaan.

 

 Het type DBR1-2 waar men nu mee verder gaat is voorzien van een V12 motor en is een auto met een gesloten cockpit. Met deze auto waren ze in 2009 redelijk succesvol zo waren ze tijdens de 24 uur van Le Mans de beste van de benzinemotoren. Ook Jos Verstappen reed tijdens de 24 uur van Le Mans mee in een Aston Martin en dat deed hij in de 008 en werd 11 de overall.  Tijdens de Le Mans Series van 2009 wist het team iedere race op het podium te eindigen. In 2010 werd er ook geracet zo werden ze zesde tijdens de 24 uur van Le Mans en wonnen ze de tweede race in de Asian Le Mans Series en werden ze derde tijdens Sebring en tweede op Longbeach en Paul Ricard.

 

20090614-DSC01556

Foto: Marco van de Bildt.

Het team van Aston Martin Racing zal dus de rest van het seizoen van de Intercontinentale Le Mans Cup de DBR1-2 gebruiken om nog punten te scorren voor het klassement. Het gaat in 2011 nog om de volgende races: 1000 kilometer van Silverstone op 11 September, Petit Le Mans 1 Oktober en de race in China, Zhuhai op 13 November. Behalve deze drie races zal het team ook verschijnen tijdens de 6 uur durende race van Laguna Seca welke een onderdeel vormt van de American Le Mans Series. De coureurs die de in traditionele Gulf kleuren uitgevoerde DBR1-2 mogen rijden zijn : Adrian Fernandez en Harold Primat.

 

Share

2 thoughts on “Aston Martin Racing met de DBR1-2 verder in de ILMC.

Comments are closed.