FOTO’S: 24 uur van Le Mans 2011.

Print Friendly, PDF & Email

DSC03531-2De 79ste editie van de endurance klassieker, de 24 uur van Le Mans, beloofde vooraf al een spannende race te worden. Vele fabrikanten en teams kwamen vanwege de drastisch gewijzigde reglementen met nieuwe wagens naar Le Mans, waarbij de meeste ogen gericht waren op Peugeot en Audi. Audi kwam naar Le Mans met de R18 TDI, een coupé. Peugeot had de 908 grondig onder handen genomen, alleen de naam was nog hetzelfde.In alle klassen was er 24 uur lang volop strijd om de overwinning, en voor een aantal deelnemers de strijd tegen zichzelf om de 24 uur vol te maken. Audi raakte vroeg in de wedstrijd twee van de drie wagens kwijt door zware crashes, maar na 24 uur was het wel de van pole vetrokken no.2 Audi van Marcel Fässler, Benoît Treluyer en Andre Lotterer die als eerste werd afgevlagd. Op iets minder dan 14 seconden volgde de Peugeot van Pedro Lamy, Sebastien Bourdais en Simon Pagenaud. Jeroen Bleekemolen was de best geklasseerde Nederlander op de zesde plaats met de Rebelllion Racing Lola-Toyota. Jan Lammers haalde met de Oreca Swiss HY Tech Hybrid wagen helaas de finish niet. In de GTE klasse wist Corvette te winnen gevolgd door Ferrari en BMW, drie verschillende merken op het podium. Met bijna 250.000 toeschouwers zagen we een spannende 24 uur durende race. Een uitgebreider verslag is hier terug te vinden. Deze foto’s, en van andere evenementen zijn ook terug te vinden op onze fotopagina.

Share