Xavier Maassen in een Ferrari 458 Italia naar de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Xavier Maassen zal tijdens de 79ste editie 24 uur van Le Mans uitkomen in een mooie gele Ferrari F458 Italia GT2. Hij zal dit samen gaan doen met Rob Bell en Tim Sugden en uitkomen voor het team van JMW Motorsport. Het zal voor Xavier de derde keer zijn dat hij deze race zal rijden, maar het is de eerste keer dat hij dit doet in een Ferrari. Het is net als alle deelnemende coureurs Xavier’s grote droom om de 24 uur van Le Mans te winnen. Of en hoe groot zijn kans is bij het team van JMW Motorsport zullen we moeten afwachten.


De uit Limburg afkomstige Xavier Maassen zal op 11 juni voor de derde keer aan de start verschijnen van 24 uur van Le Mans. In 2009 was het voor Xavier de vuurdoop voor de 24 uurs race, hij kwam toen uit voor het team van Luc Alphand Aventures. Xavier reed dat jaar in een bloedmooie en zeer snelle Corvette CR 6-R. Hij wist tijdens zijn eerste 24 uur van Le Mans race als tweede te eindigen in de LM GT1 klasse en kwam zo al tijdens zijn eerste Le Mans race op het podium terecht. In 2010 rijd Xavier voor de tweede keer mee aan de 24 uur van Le mans en doet dat ook deze keer voor Luc Alphand. De Corvette van Xavier weet dit jaar echter de finish niet te bereiken en viel uit na 273 ronden.


Foto: Marco van de Bildt. Xavier Maassen in de Corvette C6R van Luc Alphand.

In 2010 rijd Xavier voor de tweede keer mee aan de 24 uur van Le Mans en doet dat ook deze keer voor Luc Alphand. De Corvette van Xavier weet dit jaar echter de finish niet te bereiken en viel uit na 273 ronden. Dit jaar zal Xavier Maassen niet in een voor hem zo vertrouwde Corvette rijden, maar hij gaat de 24 uur van Le Mans gaan rijden in een mooie gele Ferrari 458 Italia GT2.

 

dsc02212
Foto: Marco van de Bildt.

Xavier zal gaan rijden voor het Britse JMW Motorsport met als medecoureurs Rob Bell en Tim Sudgen die beide al heel veel ervaring hebben in de GT races. JMW Motorsport is actief sinds 2009 en rijd sindsdien ook mee in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans wordt voor het Britse team voor de derde keer gedaan.  In 2009 werd er gereden in een Ferrari 430 en toen wist het team in de GT2 klasse als vierde te eindigen. Het team rijd het seizoen 2010 in een Aston Martin Vantage maar komen tijdens de 24 uur van Le mans niet verder dan ronde 71. Dit jaar rijd JMW dus met een splinternieuwe Ferrari F458 Italia GT2 en men wist tijdens de openingsrace van de Le Mans Series op Paul Richard de race als eerste te eindigen in de GT-Pro klasse.

De strijd in de GT klasse tijdens de 24 uur van Le Mans zal dit jaar zeer hevig worden want er zijn zo veel teams en merken die een kans maken om de race te winnen zoals:  Ferrari, Porsche, Corvette, BMW en Ford. De winst in deze klasse gaat naar het team die de beste combinatie heeft tussen het materiaal en het team. Zo hebben de coureurs van JMW Motorsport in het verleden als hun kwaliteiten bewezen en zal de nieuwe Ferrari F458 niet onderdoen aan zijn directe concurrenten. Ja, Xavier maakt dit jaar zeker een goede kans om met  JMW Motorsport weer op het podium te belanden.


Share