24 uur van Le Mans, geen Highcroft Racing, wel Kronos.

Print Friendly, PDF & Email

Highcroft Racing heeft de Automobile Club de l’Ouest (ACO) laten weten dat ze zich terugtrekken van de deelnemerslijst voor de 24 uur van Le Mans met de HPD-ARX-01e. Eerste reserve op de lijst, het Belgische team Kronos Racing, zal met de Lola-Aston Martin de plek van Highcroft Racing overnemen. Op dit moment staan er nog twee wagens op de reservelijst, de Doran Ford GT van Robertson Racing en de Aston Martin Vantage van Young Driver AMR.

 

Highcroft liet weten dat Honda de samenwerking  met het team heeft stop gezet. Na de natuurramp in Japan was het voor Honda niet meer mogelijk om veel geld te stoppen in de samenwerking met Highcroft. Highcroft opereerde de afgelopen vijf jaar als (semi)-fabrieksteam van Honda, en met het wegvallen van de geldstroom uit Japan is deelname aan de 24 uur van Le Mans niet mogelijk.

 

12062010-dsc07491
Foto: Marco van de Bildt.

Highcroft Racing kwam in 2007 de American Le Mans Series (ALMS) binnen met de  Acura, een Honda merk,  dat later werd omgedoopt tot Honda Performance Development (HPD). Het was de lancering van Honda / Acura in de ALMS in de Verenigde Staten. In 2009 en 2010 won Highcroft het ALMS kampioenschap, en dit jaar werd het team tweede bij de 12 uur van Sebring met Marino Franchitti, David Brabham en Simon Pagenaud met de HPD ARX 01e.

 

09052010-dsc04582
Foto: Marco van de Bildt.

Het Belgische team Kronos Racing zal als eerste reserve van de lijst de plek overnemen van Highcroft. Kronos, dat de Lola-Aston Martin heeft overgenomen van Signature Plus,  heeft eerder dit jaar de ambitieuze plannen bekend gemaakt voor dit seizoen en eventueel voor 2012. Één van de initiatief nemers achter het Kronos project is Vanina Ickx, die eerder al voor Signature Plus de Aston Martin bestuurde. Naast Vanina Ickx zijn Maxime Martine en Bas Leinders de coureurs, waarmee er een compleet Belgisch drietal in de wagen zit.

Er staan nu nog twee wagens op de reservelijst, de Doran Ford GT van Robertson Racing en de Aston Martin Vantage van Young Driver AMR. Als er nog meer wagens uitvallen, zowel bij de prototyeps als de GT wagens, dan worden die plekken opgevuld met deze laatste twee reserves.

Share