Radical Benelux Cup gaat van start met de Paasraces op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Vorig jaar ging op het laatste moment de Nederlandse Radical Cup niet door wegens te weinig belangstelling. Maar nu ziet het er naar uit dat er dit jaar toch Radicals gaan racen. Circuit Park Zandvoort heeft samen met Intrax de Radical Benelux Cup opgezet. Viermaal zullen de snelle sportscars op Zandvoort te bewonderen zijn dit jaar. Tevens zal er worden geracet op Spa Francorchamps en Brands Hatch.

 


In de Benelux Radical Cup word geracet met de Radical SR3-S. De Radical is een open sportscar met een vermogen van 280 pk. bij een gewicht van 580 kilogram. Er wordt gebruik gemaakt van een Intrax black titan onderstel en Dunlop banden.

 

dsc00530
Foto: Marco van de Bildt.

De eerste race is met de Paasraces van het Dutch Power Pack op Circuit park Zandvoort. In totaal staan er zes race evenementen op de kalender. Naast de Paasraces wordt er nog driemaal op Zandvoort geracet. De andere wedstrijden zijn bij de Radical Masters op Brands Hatch en in het voor programma van de Le Mans Series op Spa-Francorchamps.

In een raceweekend worden er twee wedstrijden van 50 minuten gereden met een pitstop. Er kan met één of twee coureurs worden geracet.

 

Kalender Radical Benelux Cup 2011:

23/25 April, Paasraces, Circuit Park Zandvoort.

05/06 Mei, Le Mans Series, Spa-Francorchamps, België.

04/05 Juni, Radical Masters, Brands Hatch, Groot Brittannië.

3 Juli, Dutch Power Pack Festival, Zandvoort.

03/04 September, Trophy of the Dunes, Zandvoort.

15/16 Oktober, Formido Finaleraces, Zandvoort.

 

 

Share