GT4 European Cup start het seizoen op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

De GT4 European Cup gaat dit jaar zijn vijfde seizoen in met een radicaal andere kalender dan voorgaande jaren. De seizoensopener is op Circuit Park Zandvoort met de start van het nationale autosport seizoen daar, de Paasraces, waar tegelijk gereden zal worden met het Dutch GT4 Championship. Ook in de laatste race, de Formido Finaleraces, zullen de Europese en Nederlandse GT4 velden samen rijden.

 

In 2010 werden de zes raceweekenden nog verdeeld over zes verschillende landen. Nu is dus gekozen voor concentratie van de races in Nederland, België en Groot Brittannië. De races in Nederland, driemaal, en in België, tweemaal, zijn samen met het Dutch GT4 kampioenschap, wat een mooi groot startveld moet gaan opleveren.


05042010-dsc03913

Foto: Marco van de Bildt.

Het seizoen begint in Nederland met de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort, en eindigt ook weer in Nederland bij de Formido Finaleraces. De derde race in Nederland is op Assen bij de ADAC GT Masters.

In België wordt gereden op Zolder en op Spa-Francorchamps in de weekenden van het Brits GT kampioenschap en de Superleague Formula.

De GT4 European Cup gaat éénmaal naar Groot-Brittannië, naar Silverstone als daar ook het FIA GT1 Worldchampionship neerstrijkt.

 

Kalender GT4 European Cup 2011:

25 April, Zandvoort, Nederland.

5 Juni, Silverstone, Groot Brittannië.

9 Juli, Spa-Francorchamps, België.

17 Juli, Zolder, België.

18 September, TT circuit Assen, Nederland.

16 Oktober, Zandvoort, Nederland.

 

Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.

 


Share

One thought on “GT4 European Cup start het seizoen op Zandvoort.

Comments are closed.