FIA GT1 World Championship, winst voor Marc Basseng en Markus Winkelhock op Zolder.

Print Friendly, PDF & Email

Marc Basseng en Markus Winkelhock hebben de tweede ronde van het FIA GT1 Wereld Kampioenschap gewonnen. Op Zolder wisten Basseng en Winkelhock met hun All-Inkl Lamborghini zowel de Kwalificatie race als de Hoofdrace te winnen. Voor Nederland hebben Mike Hezemans en Nick Catsburg de eer hoog gehouden. In de kwalificatie race finishte ze met hun Team China Corvette op de tweede plaats. In de Championship race was Peter Kox de beste Nederlander op de vierde plaats met de Swiss Racing Lamborghini.


Nicky Pastorelli die van pole mocht vertrekken in de Qualifying Race kwam helaas niet ver. In de eerste bocht probeerde Stefan Mücke hem buitenom in te halen. Met z’n Aston Martin raakte hij de Lamborghini van Pastorelli, ook Peter Dumbreck met de Nissan raakte bij deze startcrash betrokken en de drie de coureurs waren de eerste uitvallers van de race.


Foto: (c) DPPI / FIA GT1.

Markus Winkelhock had ondertussen een wereldstart. Hij ging van de dertiende plek al snel naar de derde plek. Ook Nick Catsburg was lekker onderweg. In de chaos kon hij de leiding pakken in de race. Na de pitstops was het Marc Basseng die het karwei kon afmaken. Hij had Christian Hohenadel met de Hexis Aston Martin en Mike Hezemens met de Team China Corvette nog voor zich. Hezemans kon vrij snel ingehaald worden waarna Hohenandel de volgende prooi was. Vier ronden voor het eind raakten de Lamborghini en Aston Martin elkaar waarbij de ophanging van de wagen van Hohenadel beschadigd raakte, Hohenadel viel uit en Marc Basseng ging onbedreigd naar de overwinning op drie seconden gevolgd door de Corvette van Hezemans en Catsburg. De derde plaats ging naar Tomas Enge en Alex Muller met de Young Driver Aston Martin.

Uitslag kwalificatierace:

1. Basseng/Winkelhock, All-Inkl Lamborghini, 1:19.287 uur.

2. Hezemans/Catsburg, China Corvette, op 3.251 s.

3. Muller/Enge, Young Driver Aston, op 6.715 s.

4. Wendlinger/Kox, Swiss Lamborghini, op 6.778 s.

5. Martin/Makowiecki, Marc VDS Ford op 7.055 s.

6. Piccione/Dusseldorp Hexis Aston Martin, op 11.128 s.

Uitgevallen:

Schwager/Pastorelli, All-Inkl Lamborghini, 1 ronde.


Ook de Hoofdrace  van het FIA GT1 World Championship op Zolder werd ontsierd door een startcrash. De Nissans van Jamie Campell-Walter en Ricardo Zonta namen de DKR Corvette in de mangel, en de eerste drie uitvallers van de race waren een feit.

De polesitters van de eerste race Nicky Pastorelli en Dominik Schwager die al een onfortuinlijke kwalificatierace kenden vielen ook deze race uit, ditmaal met versnellingsbak problemen.

Toen de stofwolken waren opgetrokken ging Marc Basseng, die van pole mocht vertrekken na de winst in de eerste race, nog aan de leiding. Mike Hezemans en Stefan Hohenadal volgden op plek twee en drie met de Corvette en de Aston Martin. Nick Catsburg die het stuur overnam van Hezemans kon niet voorkomen dat hij met de Corvette terugzakte. Uiteindelijk zouden ze terugvallen naar de vijfde plek. Marc Basseng maakte zijn  pitstop vrij laat en Markus Winkelhock kwam met een voorsprong van twee seconde de baan weer op.

Na iets meer dan een uur kwam Winkelhock met een voorsprong van iets meer dan negen seconde voorsprong aan de meet, gevolgd door de Aston Martin van Hohenadal en Piccini en op plek drie de Aston Martin van Muller en Enge. Beste Nederlander in deze race, Peter Kox die samen met teamgenoot Karl Wendlinger net naast het podium grijpt  met de de Lamborghini.

Stef Dusseldorp werd met teamgenoot Clivio Piccione zesde, net als in de eerste race.


Foto: (c) DPPI / FIA GT1.

Uitslag Hoofdrace:

1. Basseng/Winkelhock, All-Inkl Lamborghini, 1:01,07.338 uur.

2. Hohenadel/Piccini, Hexis Aston Martin, op 9.250 s.

3. Muller/Enge, Young Driver Aston, op 15.465 s.

4. Wendlinger/Kox, Swiss Lamborghini, op 17.970 s.

5. Hezemans/Catsburg, China Corvette, op 17.995 s.

6. Piccione/Dusseldorp, Hexis Aston Martin, op 20.987 s.

Uitgevallen:

Schwager/Pastorelli, All-Inkl Lamborghini, 0 ronden.


De volgende race van het FIA GT1 World Championship is op 8 Mei in Portugal.


Share