Dutch GT4 Kampioenschap begint aan derde seizoen.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces van het Dutch Power Pack (DPP) op Circuit Park Zandvoort begint het Dutch GT4 Championship aan zijn derde seizoen. Het HTC Dutch GT4 Kampioenschap, de eredivisie van de nationale autosport telt dit seizoen acht raceweekenden. Vijf maal komt het kampioenschap naar Zandvoort. Er staan twee uitstapjes naar België op het programma en éénmaal wordt het TT circuit van Assen aangedaan.

 

Het seizoen gaat traditioneel van start met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, gevolgd door de Pinksterraces eveneens op Zandvoort. Daarna volgen twee weekenden in België op Spa-Francorchamps en Zolder. In September volgt dan nog een uitstapje naar Assen waar in dat weekend de ADAC GT Masters worden verreden.


dsc01587-47

Foto: Marco van de Bildt.

Zoals gezegd staan er dit seizoen acht raceweekenden op het programma. Het Dutch Power Pack (DPP), waar het Dutch GT4 kampioenschap een een onderdeel van is, komt dit seizoen zes maal in actie op Zandvoort. Bij vijf van deze zes DPP weekenden heeft de Dutch GT4 heeft z’n wedstrijden, op 3 Juli bij het Dutch Power Pack Festival zal de Dutch GT4 er niet bij zijn.

In totaal zijn er 23 wedstrijden. Per raceweekend zijn er drie races, twee sprintraces en een hoofdrace, behalve op Spa-Francorchamps waar twee wedstrijden van een uur worden verreden. In vergelijking met vorig jaar staat er één raceweekend meer op de agenda. Voorafgaand aan de Formido Finaleraces worden de resultaten van één evenement, die met de minste punten, geschrapt. Het is dus mogelijk om eventueel één weekend te missen, behalve de Finaleraces.


dsc01658-118

Foto: Marco van de Bildt.

En die Finaleraces dat belooft wat te worden. Een aantal weekenden waaronder de Paasraces en de Finaleraces wordt er samen gereden met GT4 European Cup. Vorig jaar won daar de Nederlander Paul Meijer het kampioenschap. Maar bij de Finaleraces in Oktober zal ook het FIA GT3 European Championship er zijn voor zijn finale races.

 

Kalender HTC Dutch GT4 Championship:

25 April. Kruidvat Gillette Paasraces, Circuit Park Zandvoort.

13 Juni. Profile Tyrecenter Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort.

9 Juli. British GT Championship ,Spa-Francorchamps (België).

17 Juli. Superleague Formula, Circuit Zolder (België).

14 Augustus. Masters of Formula 3, Circuit Park Zandvoort.

4 September. Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort.

18 September. ADAC GT Masters Weekend, TT Circuit Assen.

16 Oktober. Formido Finaleraces, Circuit Park Zandvoort.

 

Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.

 


Share