Dutch GT4, Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk winnen hoofdrace, Stefano D’Aste winaar GT4 European Cup.

Print Friendly, PDF & Email

Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk hebben met de Corvette C6 de Dutch GT4 hoofdrace gewonnen bij de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. In een gecombineerd veld van Dutch GT4 en European GT4 Cup wagens was het Stefano D’Aste die de overall overwinning voor zich opeiste met de Lotus Evora. Eerder al had D’Aste de eerste sprintrace gewonnen op de zaterdag, waarbij Simon Knap zijn eerste Dutch GT4 overwinning behaalde. Jeroen Bleekemolen had de tweede sprintrace gewonnen op de zondagochtend. Jan Lammers en regerend kampioen Phil Bastiaans finishte als tweede in de Dutch GT4 hoofdrace en Dennis Retera en Jan Joris Verheul legde beslag op de derde positie.

 

Onder zomerse omstandigheden werden dit weekend op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces van het Dutch Power Pack verreden. De 25.000 toeschouwers waren op het autosport spektakel op het duinencircuit afgekomen. De meeste aandacht ging uiteraard uit naar het HTC Dutch GT4 Kampioenschap. De eredivisie van de Nederlandse autosport was dit weekend gastheer voor de GT4 European Cup, waarmee gezamenlijk de wedstrijden werden verreden, twee sprintraces van 25 minuten en een hoofdrace van 50 minuten.

 

Foto: Marco van de Bildt.

Op de zaterdag werd de eerste sprintrace verreden. Simon Knap wist hierin met de BMW M3 zijn eerste overwinning in de Dutch GT4 te pakken. Na eerdere podium plaatsen was het nu tijd voor de hoogste trede. De overall overwinning ging naar de GT4 European coureur Stefano D’Aste.

Jan Joris Verheul die van pole mocht starten kon Stefano D’Aste niet lang achter zich houden. In de Tarzanbocht zat Verheul nog goed maar D’Aste was uiteindelijk gewoon te snel voor Verheul. In de zevende ronde. Toen daarna Verheul en Chris Stockton me elkaar in gevecht kwamen kon Simon Knap dichterbij komen, en de tweede plaats overnemen achter Stefano D’Aste, eerste in de Dutch GT4. Duncan Huisman die er goed bij zat moest de pits opzoeken vanwege een lekke band. Huisman kwam nog wel weer op de baan maar was verder kansloos voor een goede klassering. Hij zou als zeventiende finishen. Op de tweede plaats voor het Dutch GT4 kampioenschap kwam Jan Joris Verheul over de finish met de Aston Martin Vantage. Peter van der Kolk wist als derde te finishen, eerste voor de Legend Cup. Hij ging na de eerste race meteen met drie bekers naar huis. Jan Lammers reed nog enige tijd aan de leiding voor de Legend Cup, maar viel uit vanwege technische problemen met de Porsche 911.

 

Foto: Marco van de Bildt.

Uitslag Sprintrace 1:

1. Stefano D’Aste, Lotus Evora GT4, 14 ronden in 25:56,418 minuten.

2. (1) Simon Knap, BMW M3, op 2,980 seconden.

3. (2) Jan Joris Verheul, Aston Martin Vantage GT4, op 5,401.

4. (3) Peter van der Kolk, Corvette C6, op 13,818.

5. (4) Henry Zumbrink, Porsche 911 GT4, op 16,335.

6. (5) Nicky Pastorelli, Chevrolet Camaro, op 16,407.

7. Jirisek Ales, Ginetta G50, op 19,949.

8. (6) Bernhard van Oranje, BMW M3, op 23,707.

9. Anthony Scragg, Aston Martin Vantage GT4, op 25,910.

10. Renaud Kuppens, Maserati MC GT4, op 30,976.

 

Foto: Marco van de Bildt.

In de tweede sprintrace op de zondagochtend was het Jeroen Bleekemolen die van pole mocht starten. Bleekemolen, die tussendoor ook nog ‘even’ naar Le Mans op en neer was gegaan voor de Le Mans testdag, wist de hele race aan de leiding te blijven en zag na 13 ronden als eerste het zwart wit geblokt. Ricardo van der Ende, die was gestart vanaf de vierde positie, kon de tweede positie pakken. Van der Ende, die constant in de spiegels van Bleekemolen zat, kwam met de BMW M3 als tweede over de finish, gevolgd door Stefano D’Aste op plek drie met de Lotus Evora. Simon Knap finishte als vierde, derde Dutch GT4, en pakte zo belangrijke punten voor het kampioenschap.

Regerend kampioen Phil Bastiaans haalde de finish niet. Een foutje met het gas en rempedaal zorgde voor een uitstapje in de bandenstapels in de Hugenholtzbocht, einde wedstrijd en de safetycar op de baan.

Uitslag Sprintrace 2:

1. (1) Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, 13 ronden in 25 minuten 17,877.

2. (2) Ricardo van der Ende, BMW M3, op 1,108 seconden.

3. Stefano D’Aste, Lotus Evora GT4, op 1,583.

4. (3) Simon Knap, BMW M3, op 10,558.

5. James Appleby, Aston Martin Vantage GT4, op 17,668.

6. (4) Dennis Retera, Aston Martin Vantage GT4, op 23,143.

7. (5) Mike Verschuur, Chevrolet Camaro, op 23,801.

8. (6) Mathijs Harkema, Porsche 911 GT4, op 23,855.

9. (7) Pieter Christiaan van Oranje, BMW M3, op 26,216.

10. Steven Brady, Ginetta G50, op 27,931.

 

Foto: Marco van de Bildt.

In de hoofdrace op de zondag middag had Peter van der Kolk vanaf de pole geen beste start. Hij viel ver terug. Stefano D’Aste ging als eerste de eerste bocht in. Ook Dennis Retera, Simon Knap, Jan Lammers, Duncan Huisman en Cor Euser gingen er voorbij. Stefano D’Aste was snel weg en kon een gaatje trekken. Op afstand volgden Retera en Knap. Huisman kreeg net als in de eerste race een lekke band en eindigde in de grindbak. Ondertussen was ook oude rot Cor Euser hard onderweg naar voren met de Lotus Evora. Simon Knap kwam als eerste uit dit groepje binnen voor z’n pitstop. Knap kwam voor Retera en Euser weer op de baan en kon bij de beide kemphanen wegrijden.

Jeroen Bleekemolen had inmiddels het stuur overgenomen van Peter van der Kolk. Van der kolk had goed op de banden gelet die het zwaar te verduren hadden  op het warme Zandvoortse asfalt. Bleekemolen begon  aan een inhaalrace en had al snel Simon Knap op de tweede plaats in zicht. Voor Knap sloeg drie ronden voor het einde het noodlot toe, een lekke linker voorband gooide roet in het eten. Knap zocht de pist op voor vers rubber en zou als 8ste finishen.

Bleekemolen had ondertussen Stefano D´Aste in het vizier en kwam in rap tempo dichterbij. Maar hij zou het niet halen. D´Aste kwam als eerste over de finish gevolgd door Bleekemolen op iets meer dan een seconde, goed voor de Dutch GT4 overwinning. Jan Lammers en Phil bastiaans, die geen best weekend meemaakten, wisten met de gerepareerde Porsche als derde te finishen, gevolgd door Dennis Retera en Jan Joris Verheul op de vierde positie, derde Dutch GT4.

 

Foto: Marco van de Bildt.

Uitslag Hoofdrace:

1. Stefano D’Aste, Lotus Evora GT4, 27 ronden in 51 minuten 51,813.

2. (1) Peter van der Kolk / Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 1,080 seconden.

3. (2) Jan Lammers / Phil Bastiaans, Porsche 911 GT4, op 8,980.

4. (3) Dennis Retera / Jan Joris Verheul, Aston Martin Vantage GT4, op 34,041.

5. Florian Renauer, Ginetta G50, op 37,564.

6. (4) Henry Zumbrink / Mathijs Harkema, Porsche 911 GT4, op 54,036.

7. Ales Jirasek / Jiri Gottwald, Ginetta G50, op 57,165.

8. (5) Simon Knap, BMW M3, op 1:23,770.

9. Michael Dräbing, Ginetta G50, op 1:30,760.

10. (6) Wim van Genderen / Luc Braams, Chevrolet Camaro, op 1:41,627.

 

Algemeen klassement na drie races:

1. Jeroen Bleekemolen, 30 punten

2. Peter van der Kolk, 22

3. Jan Joris Verheul, 22

4. Simon Knap, 20

5. Ricardo van der Ende, 16

 

Legend Cup na drie races:

1. Peter van der Kolk, 30

2. Pieter Christiaan van Oranje, 24

3. Rob Kamphues, 21

4. Bernhard van Oranje, 20

5. Luc Braams, 18

 

De volgende wedstrijden zijn met de Pinksterraces op 11 en 13 Juni op Circuit Park Zandvoort. Meer foto´s van de Paasraces zijn terug te vinden op onze fotopagina (directe link).

 


Share