De 24 uur van Barcelona 2011.

Print Friendly, PDF & Email

De Nederlandse promotor en organisator, Creventic, gaat dit jaar de 24 uur van Barcelona organiseren. Er wordt hiervoor een samenwerking aangegaan met het Spaanse RACC Automòvil Club. De 24 uurs race zal dit jaar worden verreden in het weekend van 23 t/m 25 september en zal plaatsvinden op het Circuit de Catalunya in Montelo, Barcelona. Het bedrijf Creventic organiseerde begin dit jaar al voor de zesde keer de Dunlop 24 uur van Dubai en zal in Mei voor de vierde keer 12 uur van Hongarije organiseren.


De 24 uur van Barcelona wordt dit jaar voor de tiende keer verreden op het Spaanse circuit van Catalunya. Het circuit wat bij het  plaatsje Montmeló ligt niet ver van Barcelona, is gebouwd in 1991 en sindsdien de gastheer van de Formule 1 race, de grote prijs van Spanje. Behalve de Formule 1 race worden hier ook, mede door het goede weer en uitdagende circuit, regelmatige andere races gehouden zoals, DTM, GP2, Moto GP, het Spaanse GT kampioenschap en de 24 uur van Barcelona. De 24 uur van Barcelona is vrij bekend. In het verleden namen er soms wel 75 auto’s aan de race deel. Natuurlijk is het Circuit de Catalunya een fantastische accommodatie met voorzieningen op het hoge Formule 1-niveau.


Circuit Catalunya (bron: Wikipedia).

De race in Barcelona is onderdeel van de 24 uur series die het bedrijf Creventic jaarlijks organiseert. Traditiegetrouw begint het seizoen met de 24 uur van Dubai die dit jaar voor de zesde keer met succes gehouden is. Door de toevoeging van de 24 uur van Barcelona, eind September, is men genoodzaakt om de 12 uur van Hongarije, die normaal gesproken in oktober wordt verreden, te verplaatsen. De 12 uur van Hongarije  wordt nu voor de vierde keer verreden op 21 en 22 mei.

De kosten voor deelname aan de 24 uur van Barcelona worden extra laag gehouden, zo is het inschrijfgeld voor deze race slechts € 3500,00 euro en dat is inclusief de brandstof.

De datum voor de zevende editie van de 24 uur van Dubai is ook al bekend, die race wordt verreden 12 t/m 14 januari 2012, op het circuit Dubai Autodrome.Het streven van de organisatie is natuurlijk om tijdens de 24 uur van Barcelona zoveel mogelijk auto’s aan de start te krijgen. Het aantal verschillende klasses zal hetzelfde zijn als die van 24 uur  van Dubai. Voor de 24 uur van Barcelona zijn inmiddels al veel inschrijving ontvangen. Het zijn er nu al 30, en aan Nederlandse inbreng is geen gebrek. Zo zal ook Jeroen Bleekemolen aan deze race deelnemen, het zal zijn vijfde 24 uurs race worden dit jaar. Hij heeft dit jaar al gereden in: 24 uur van Dubai en de 24 uur van Daytona en hij gaat nog racen in de 24 uur van Le Mans, 24 uur van de Nürburgring en dus ook de 24 uur van Barcelona. Jeroen zal tijdens de 24 uur van Barcelona gaan gaan rijden in een BMW voor het Nederlandse team  “Golden Trade Club”.  Ja die Jeroen is een echte 24 uurs specialist aan het worden.

 


Share