Winter Endurance Kampioenschap, Final 4 op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Dit weekend, op zondag 6 Maart, is het zover. Op Zandvoort wordt dan de Final 4 verreden, de vierde en laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2010 / 2011. Sheila Verschuur en Max Braams, die aan de leiding gaan van het kampioenschap, zijn nog niet zeker. Er zijn nog meerdere concurrenten voor de titel.

 

Deelnemers

Er worden, evenals bij de eerdere wedstrijden van het WEK,  ongeveer veertig auto’s verwacht, die in vier verschillende divisies zullen rijden. In Divisie I, de klasse boven 3000 cc, vinden we o.a. Porsche 997 GT3 Cup, de DNRT V8 bolides en de Radical SR3, waarmee Coronel Racing de 4 uur van Zandvoort wist te winnen.

In Divisie II vinden we vooral BMW’s waaronder de 130i en de 320d. In Divisie III vinden we o.a. de Renault Clio’s waaronder die van klassement leiders Sheila Verschuur en Max Braams. In deze klasse zien we ook een Honda Integra en een Volkswagen Jetta.

In Divisie IV, oftewel de diesel klasse, zien we wagens terug die ook de Toerwagen Diesel Cup uitkomen. Naast de BMW’s zien we hier ook een Volkswagen Golf en een SEAT Ibiza TDI.

 

dsc01776

Foto: Marco van de Bildt.

Klassement

Sheila Verschuur en Max Braams, die met een Renault Clio in Divisie III uitkomen, hebben 8 punten voorsprong op de nummers twee Rene en Ruud Steenmetz, eveneens Divisie III. Met nog 20 punten te vergeven in elke divisie zijn er nog verscheidene equipes die kans maken op de titel.  Ook Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Kees Bouhuys en Jürgen Albert, die in Divisie I uitkomen met de Sotrax Porsche, maken nog kans op de titel.

Programma

Om 10 uur op de zondag ochtend begint de kwalificatie sessie van de Final 4 die 30 minuten zal duren.  Om half twaalf begint dan het opstellen op de startgrid, waarna om 12 uur de start van de vier uur durende race is. De toegang voor de Final 4 is gratis. Met de auto kan geparkeerd worden bij de hoofdtribune voor E 10,=.

Share