Testdagen Le Mans Series, het begin van seizoen 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Na vijf maanden van rust kunnen de teams zich weer gaan opmaken voor een nieuw en spannend seizoen van de Le Mans Series. Het seizoen begint traditiegetrouw met een tweedaagse testsessie op het circuit van Paul Ricard HTTT in het zonnige Zuid Frankrijk. Dit jaar doen 27 auto’s mee aan de testdagen die gehouden worden in het weekend van 11 en 12 maart. De eerste echte race zal gereden worden in het weekend van 2 en 3 April ook op het circuit Paul Ricard HTTT.


Dit jaar zal het voor de verschillende teams extra spannend zijn om te zien waar ze staan ten opzichte van hun concurrenten en zeker nu er nieuwe regels van kracht zijn. Dit jaar is het voor het eerst dat er gereden gaat worden in de nieuwe LM GTE klasse die is opgedeeld in een Pro en een Am klasse. De verdeling van de deelnemers ziet er als volgt uit: LM P1,  4 auto’s, LM P2, 6  auto’s, LM GTE-Pro, 7 auto’s, LM GTE-Am, 5 auto’s en de FLM klasse is er met 5 auto’s.

 

Foto: Marco van de Bildt.

LM P1

In LM P1 klasse is het team van Rebellion Racing met twee auto’s aanwezig en zullen ze de Lola B10/60 met de nieuwe Toyota motoren eens goed kunnen uitproberen. Jeroen Bleekemolen zal hier samen met Neel Jani en Nicolas Prost één van de twee auto’s besturen. Terug van weggeweest is het team van Pescarolo die op Paul Ricard zal gaan testen met een Pescarolo 01 Judd. De vierde en laatste deelnemer in de LM P1 klasse is het Portugese  Quifel-ASM Team die met een Zytek 09SC zal gaan rijden en testen.

LM P2

De LM P2 klasse is met zes auto’s aanwezig tijdens de testdagen. Het uit Engeland afkomstige RML team zal gaan testen met een HPD ARX-o1d terwijl het andere Engelse team, RLR Sport, met een MG Lola EX 265-AER aanwezig zal zijn. Er zijn twee teams in de LM P2 klasse die met een Oreca-03 chassis rijden en dat zijn TDS Racing en Race Performance. TDS Racing zal de Judd motor als krantbron gebruiken terwijl Race Performance met de nieuwkomer Nissan aan de slag gaat. Verder zijn daar nog de teams van het Argentijnse Pecom Racing die met een Lola B11/40 – Judd gaat rijden, en het Franse Extreme Limite AM Paris die met een Norma M200p – Judd voor de dag zal komen.

 

09052010-dsc05159
Foto: Marco van de Bildt.

LM GTE-Pro

De  nieuwe LM GTE -Pro klasse is met zeven deelnemers de grootste groep. Er rijden drie Porche’s en twee Ferrari’s en twee Aston Martin Vantages mee. De drie Porsche  zijn voor de teams van IMSA Performance Matmut , Team Felbermayr Proton en het Belgische ProSpeed Competition. Er rijden twee nieuwe Ferrari’s F458 Italy mee en die worden gerund door het team van AF Corse en Hankook Team Farnbacher. De twee Britse teams, te weten Jota Sport AMR en Young Driver AMR , zullen beide met een mooie Aston Martin Vantage op het circuit verschijnen.

LM GTE-Am

De LM GTE-Am klasse is met vijf auto’s vertegenwoordigd. In deze Am klasse wordt alleen gereden in Porsche en Ferrari. De Ferrari F430 is met vier auto’s aanwezig  waarvan AF Corse er twee op de baan zet. De overige twee Ferrari’s zijn voor CRS Racing en Kessel Racing. Het team van IMSA Performance Matmut rijd in deze klasse als enige met een Porsche 997 GT3 RSR.

FLM

De FLM klasse tenslotte zal met vijf auto’s aanwezig zijn. Alle vijf de FLM auto zijn van het type FLM-Oreca 09s en de teams die daar gaan testen zijn: Hope Pole Vision Racing, NG Motorsport, Pegasus Racing en tenslotte JMB Racing die er met twee auto’s  zal zijn. De tweedagse test van 11 en 12 maart is de voorbereiding van het nieuwe seizoen van de Le Mans Series, de eerste race zal worden verreden in het weekend van 2 April op het circuit Paul Ricard HTTT.

De eerste race van het 2011 seizoen van de Le Mans Series zal zijn op 3 April, eveneens op het circuit Paul Ricard.

 


Share