Peter Kox met een Lamborghini Murcielago in de FIA GT1.

Print Friendly, PDF & Email

Peter Kox zal het hele seizoen 2011 van het FIA GT 1  World Championship uitkomen voor het uit Zwitserland afkomstige Swiss Racing Team en zal dit doen in een voor hem o zo bekende Lamborghini Murcielago. Het Swiss Racing Team nam vorig jaar ook al deel aan het FIA GT1 World Championship maar reed toen in een Nissan GT-R. De teamgenoot van Peter Kox zal dit seizoen de Oostenrijker Karl Wendlinger zijn. Peter is dit seizoen niet de enige Nederlander die weer deelneemt aan dit mooie kampioenschap, er rijden namelijk nog vier landgenoten mee.


Peter Kox reed in 2010 ook al mee in de FIA GT 1 maar kwam toen uit voor het Reiter Engineering Team. Peter reed samen met  Christopher Haasse in een Lamborghini Murcielago 60 RS-V en hij behaalde in het seizoen 2010 voor het team 39 punten. Peter is al sinds 1998 actief in deze tak van autosport  en heeft in al die jaren in vele verschillende auto’s gereden. Om er een paar te noemen:  Ferrari F430, Ferrari 550 Maranello Aston Martin DBR9, Spyker C8 Spyder, Chrysler Viper GTS-R en een Mc Laren F1 GTR Chrysler Viper GTS-R. Peter Kox is dus een coureur met ervaring genoeg en hij wist zich van 2006 tot en met 2008 ook al  in een Lamborghini te vermaken.  Het is dus een goede investering van het Swiss Racing Team om zo’n ervaren coureur aan boord te hebben in één van de twee Lamborghini’s. Zijn medecoureur Karl Wendlinger is ook geen onbekende in de FIA GT sport en rijd al sinds 1998 mee. In 2010 reed Karl ook al voor het team van Swiss Racing maar deed dat in een Nissan GT-Rs, maar hij heeft in zijn race verleden nog nooit gereden in een Lamborghini. Al met al een zeer sterk duo wat dit jaar weer kan gaan meestrijden voor de punten en de podiums.


Foto: (c) DPPI / FIA GT1.

Behalve Peter Kox rijden er nog drie Nederlanders mee in het komende FIA GT1 World Championship. Zo maakte we al eerder melding van het feit dat Stef Dusseldorp meerijd voor het team van Hexis AMR in een Aston Martin DB9. Voor het Exim Bank Team uit China rijden dit jaar twee landgenoten mee. Het zijn de zeer ervaren Mike Hezemans en rookie Nick Catsburg en zij zullen gaan rijden in een Corvette Z06. Het is voor Mike het dertiende jaar dat hij aan dit kampioenschap meedoet en nu maar hopen dat hij  dit jaar meer geluk heeft dan het vorige, toen moest hij al na een paar ronden het kampioenschap afbreken omdat zijn Corvette was afgebrand tijdens de race. Net als het seizoen 2010, zal ook Nicky Pastorelli weer van de partij zijn. Hij zal net als vorig jaar gaan rijden in een Lamborghini Murcielago 670 R-SV. Nicky gaat rijden voor het  team van All-Inkl.com Münnich Motorsport met als teamgenoot Dominik Schwager.

Het beloofd weer een mooi kampioenschap te worden dit jaar met 18 deelnemende bolides van diverse merken. De eerste race in dit kampioenschap is op 25 en 26 maart en wordt gehouden op het schitterende circuit van Yas Marina in Abu Dhabi.

 


Share