Oreca Winter Series, succes voor JMB Racing.

Print Friendly, PDF & Email

De laatste ronde van de Oreca Winter Series op het circuit Paul Ricard is een succes geworden voor het team JMB Racing. Pierre Ehret en Roberto Plati hebben de hoofdrace gewonnen met hun Formula Le Mans wagen, terwijl Plati zijn sprintrace won. De eerste sprintrace werd nog gewonnen Karim Ojjeh met de Greaves Motorsport Radical. De Nederlander Peter Kutemann finisht als tweede in de hoofdrace.

 

De ‘winnaar’ van deze laatste ronde van de Oreca Winter Series op het zuid Franse circuit Paul Ricard is het JMB team met de Formula Le Mans wagen. In de eerste race moest Pierre Ehret Karim Ojjeh  met de Greaves Motorsport Radical nog voor zich dulden en finisht hij als tweede. Op de derde plaats finisht Mirko Venturi met de Black Bull Swiss Racing Ferrari F430. Hij is daarmee tevens de winnaar in de GT klasse.

In de tweede sprintrace is het Roberto Plati die met de FLM wagen orde op zaken stelt en de race wint. Gary Chalandon mag achter het stuur kruipen van de Radical. De onervaren Fransman vertoeft het grootste deel van de race in de top drie, en een podium finish lijkt dan ook in zicht. Maar na een foutje zakt Chalandon uit de top drie en finisht als vierde. Op de tweede  en derde plek vinden we respectievelijk Thomas Kemenater (Ferrari) en Philippe Gache (Porsche).

In de hoofdrace leken Chalandon en Ojjeh er met de winst vandoor te gaan, maar problemen met de Radical tijdens de pits tijdens de stop koste de hen de leidende positie. Roberto Plati en Pierre Ehret kwamen aan de leiding en zagen na bijna 47 minuten al eerste het zwart wit geblokt. Peter Kutemann komt als tweede over de streep. Ojjeh en Chalandon finishten uiteindelijk als zesde, derde in de Prototype klasse.

Een officiële kampioen van de Winter Series wordt niet aangewezen, maar Karim Ojjeh zou een goede kans maken als die er wel was. Ojjeh heeft drie sprint wedstrijden gewonnen en twee races samen met team manager Jacob Greaves. Het team Greaves Motorsport heeft uiteindelijk zelfs zeven van de negen wedstrijden gewonnen.

 


Share