De Spyker voor 2012, de C8 Aileron GT.

Print Friendly, PDF & Email

Eerder was al bekend geworden dat Spyker er dit jaar niet bij zou zijn bij de 24 uur van Le Mans en de Le Mans Series. In plaats van nog een seizoen rijden met de C8 Laviolette GT2R is er voor gekozen  om de nieuwe Spyker C8 Aileron tot GT racer te ontwikkelen voor het 2012 Le Mans Series seizoen en de 24 uur van Le Mans.

 

 

Foto: (c) Spyker Squadron.

De autosport sabbatical van Spyker betekend niet dat er niks gebeurt, in tegendeel. In het Spyker Squadron hoofdkwartier in Zeewolde wordt met man en macht gewerkt aan het doorontwikkelen van de Spyker C8 Aileron tot een GT racewagen. De C8 Aileron GT die uiteraard zal voldoen aan de GTE reglementen van de ACO, en moet er voor de start van het 2012 seizoen staan.

Spyker gaat met de Aileron GT ook de commerciële kant op. De Spyker C8 Aileron GT zal ook worden verkocht aan privé teams. Er zou al belangstelling voor zijn van Europese en Aziatische teams, die dan een auto en support packages zouden kunnen kopen bij Spyker.

In eerste instantie zal de auto alleen volgens de GTE reglementen van de ACO worden opgebouwd, maar na het eerste seizoen zal ook worden gekeken of er eventueel een FIA GT3 versie word gemaakt, afhankelijk van de vraag daarnaar van privé teams.

 

Foto: (c) Spyker Squadron.

De Spyker C8 Aileron is de opvolger van de succesvolle C8 Laviolette waarmee drie seizoenen is geracet. 2009 was voor de laviolette het meest succesvolle seizoen met 2 tweede plaatsen in de GT2 klasse van de Le Mans Series en de vijfde plaats in de 24 uur van Le Mans.

Helaas moeten we dit jaar Spyker missen op de circuit’s, en moeten we wachten tot 2012. Maar wat er aan gaat komen ziet er wel goed uit. Laten we hopen dat er een goede GT racer aankomt die mee kan doen om de prijzen. Wij kijken er in ieder geval naar uit!

 

Share