De 36 deelnemers voor de 6 uur van Le Castellet.

Print Friendly, PDF & Email

In het weekend van 2 en 3 April wordt de eerste race van de vijf ronden tellende Le Mans Series verreden. Het strijdtoneel van deze eerste race is op het mooie circuit Paul Ricard HTTT in het zonnige Zuid Frankrijk. Er zullen tijdens de eerste race 36 auto’s meedoen van 29 teams uit 12 verschillende landen, er hebben zich ook al 86 coureurs aangemeld om de auto’s te besturen. Het is voor de eerste keer dit seizoen dat de verschillende teams uit de vijf verschillende klassen het tegen elkaar op kunnen nemen. Ook zijn er een aantal teams die ook nog in de 12 uur van Sebring hebben gereden en dus net terug in Europa zijn.


LM P1

De LM P1 klasse bestaat uit 6 snelle bolides waarvan de nieuwe Aston Martin One, Rebellion Racing en Pescarolo Sport de belangrijkste zijn voor de overwinning. Voor Aston Martin wordt dit de eerste race van het jaar, de compleet nieuwe auto is net klaar maar men  moest de race op Sebring en de Tests van de Series afzeggen.

 

Foto: (c) Aston Martin.

Rebellion Racing is met twee Lola B10/60 Coupe auto’s voorzien van Toyota motoren aanwezig, en één van de twee auto’s was op 19 maart j.l. nog actief tijdens de 12 uur van Sebring waar ze een zeer verdienstelijke race reden en als zevende algemeen wisten te eindigen. Het team van Pescarolo Sport wat onder leiding staat van Henry Pescarolo is uiterst gemotiveerd om na een gedwongen afwezigheid van een jaar het nieuwe seizoen winnend te eindigen. De twee overige teams zijn de Belgische Guess Racing en het uit Portugal afkomstige Quifel-ASM Team.

LM P2

De LM P2 klasse is met negen deelnemers een stuk groter dan de LM P1 klasse. Motorleverancier Nissan levert aan drie teams motoren dat zijn TDS Racing uit Frankrijk, Graves Motorsport uit Engeland en het uit België afkomstige Boutsen Energy Racing.


13062010-dsc07886

Foto: Marco van de Bildt.

De uit Engeland afkomstige teams van RML en Strakka Racing gaan het ook dit jaar weer proberen in de series en zullen dit doen met een HDP-ARX motor. Pecom Racing, Race Preformance en Extreme Limite-AM Paris rijden dit seizoen met Judd motoren. En het Britse RLR team komt met een MG Lola EX265- AER naar het circuit van Paul Ricard voor de eerste race in de Le Mans Series 2011.


09052010-dsc05792

Foto: Marco van de Bildt.

FLM

De FLM klasse bestaat de eerste race uit vijf deelnemers. Alle deelnemers in deze klasse rijden in identieke auto’s namelijk een Oreca FLM 09. De opvallendste deelnemer in dit veld is het team van Hope Pole Vision. Dit team rijd dit jaar ook  mee tijdens de 24 uur van Le Mans maar doet dat in de LM P1 klasse en dan wel in een Oreca 01 Hybrid. Ze hebben zich ook ingeschreven voor de Intercontinental Le Mans Cup maar hebben jammerlijk genoeg de eerste race tijdens de 12 uur van Sebring gemist. De andere vier deelnemers in de FLM klasse zijn: JMB Racing, Pagasus Racing, Genoa Racing en Neil Garner Motorsport.

LM GTE Pro

De LM GTE-Pro klasse heeft het veld met de meeste deelnemers, 10 stuks, en staat gerand voor een hoop actie. De merken Ferrari en Porsche leveren beide vier auto’s en de overige twee worden geleverd door Aston Martin. Het team van AF Corse, net terug van Sebring, verschijnt met twee Ferrari’s F 458 Italia aan de start.


09052010-dsc05653

Foto: Marco van de Bildt.

Het Britste JMW Motorsport rijd ook in een Ferrari F458 Italia, terwijl het Duitse team van Hankook Farnbacher het met een Ferrari F430 moet doen. De vier Porsche’s , allen een 911 RSR, zijn voor de teams van IMSA Matmut, Gruppem-Eterniti Racing, Team Felbermayr Proton en het Belgische Prospeed Competition. Tenslotte  rijden er ook nog twee Aston Martin’s Vantage mee en die zijn bemand door de teams van JOTA en Young Driver AMR.

LM GTE Am

De LMG GTE-Am klasse is bezet door zes auto’s. Ze zijn verdeeld over vier Ferrari’s en twee Porsche’s. De Ferrari’s in deze klasse zijn van het oudere type de F430. AF Corse die ook in de Pro klasse meerijd zal ook in deze klasse met twee Ferrari’s gaan rijden, en de ander twee Ferrari’s komen op naam te staan van CRS Racing en Kessel racing.


20080511-dsc05657

Foto: Marco van de Bildt.

De twee Porsche’s 911 RSR, zijn voor de teams van Team Felbermayr Proton en IMSA Preformance Matmut, deze twee teams hebben ook in de Pro klasse al een Porsche rondrijden. Het is ook in deze klasse dat voorlopig de enige Nederlander rijd en dat is de coureur Klaas Hummel. Hij zal uitkomen voor het team van CRS Racing en rijden in een Ferrari F430, niet geheel kansloos dus.


We zijn erg benieuwd hoe zich de zes uur duurde strijd zich zal gaan ontwikkelen zeker nu er al een aantal teams meegereden hebben tijdens de 12 uur van Sebring, zoals Rebellion Racing, Genoa Racing, AF Corse en CRS Racing. En hoe gaat het in de GT klasse is de Ferrari F430 ook hier sneller dan de nieuwe F458 Italia ? En wat gaat Porsche hier laten zien, hopelijk meer dan we tijdens de 12 uur van Sebring hebben gezien.  Maar ook de nieuwe Aston Martin One ziet er uit als een plaatje zo mooi maar hoe zijn de prestaties  ten opzichte van zijn concurrenten? We kunnen het allemaal live meemaken althans op TV want als het juist is wordt de hele race uitgezonden op Motors TV.

 

DEELNEMERS 6 UUR VAN DE CASTELLET:

LM P1:

009. Aston Martin AMR – One
12. Rebellion Racing – Lola B10/60 Coupe Toyota.
13. Rebellion Racing – Lola B10/60 Coupe – Toyota.
16. Pescarolo Sport – Pescarolo – Judd.
18. Guess Racing Europ – Lola B09/80 Coupe – Judd.
20. Quifel – ASM Team – Zytek 09SC.

LM P2:

36. RML – HDP ARX – 01d.
39. Pecom Racing – Lola B11/40 – Judd.
40. Race Performance – Oreca 03 – Judd.
41. Greaves Motorsport – Zytek Z11SN – Nissan.
42. strakka Racing – HDP ARX – 01.
43. RLR  msport – MG   Lola EX 265 – AER.
44. Extreme Limited AM Paris – Norma M200P – Judd.
45. Boutsen Energy Racing – Oreca 03 – Nissan.
46. TDS Racing – Oreca 03 – Nissan.

FLM :

91. Hope  Polevision Racing – Formula Le Mans – Orcea 09.
92. Neil Garner Motorsport – Formula Le Mans – Oreca 09.
93. Genoa Racing –  Formula Le Mans – Oreca 09.
95. Pegasus Racing –  Formula Le Mans – Oreca 09.
99. JMB  Racing –  Formula Le Mans – Oreca 09.

LM GTE-Pro :

51. AF Corce – Ferrari F 458 Italia.
66. JMW Motorsport –  Ferrari F 458 Italia.
71. AF Corse –  Ferrari F 458 Italia.
75. Prospeed Competition – Porsche 911 RSR ( 997 ).
76. IMSA Performance Matmut – Porsche 911 RSR ( 997 ).
77. Team Felbermayr Proton – Porsche 911 RSR ( 997 ).
78. Gruppem-Eterniti Racing – Porsche 911 RSR ( 997 ).
79. JOTA – Aston Martin Vantage .
86. Young Driver AMR – Aston Martin Vantage.
89. Hankook Team Farnbacher – Ferrari F430 GT

LM GTE-Am:

61. AF Corse – Ferrari F430 .
67. IMSA Performance Matmut – Porsche 911 RSR (997).
70. Kessel Racing – Ferrari F430.
72. AF Corse – Ferrari F430.
82. CRS Racing – Ferrari F430.
88. Team Felbermayr Proton – Porsche 911 RSR ( 997 ).

 


Share