12 uur van Sebring, Stephane Sarrazin pakt pole voor Peugeot.

Print Friendly, PDF & Email

Stephane Sarrazin heeft z’n reputatie weer waargemaakt en bij de 59ste  12 uur van Sebring  de pole gepakt met de Peugeot 908 HDi FAP. Op de tweede en derde plaats volgen respectievelijk  Romain Dumas met de Audi R15 en Marc Gene met een Peugeot 908. Bij de LM GTE Pro klasse was Gianmaria Bruni de snelste met de AF Corse Ferrari F430.  Neel Jani, teamgenoot van Jeroen Bleekemolen, wist met de Rebellion Lola Toyota de 8ste tijd te realiseren.

 

Bij de LM P1 klasse is het in eerste instantie Romain Dumas die de snelste is met de Audi R15 TDI+ met een lage 1:49 gevolgd door Tom Kristensen en Chris Dyson. Marc Gene zet dan de snelste tijd op de klok, 1:48. Stephane Sarrazin gaat er eens voor zitten en zet een tijd van 1:46,571 op de klok, waar niemand meer aan kan komen. Dumas verbeterd zich nog wel en pakt de tweede plats met een 1:47,680. Marc Gene word derde met 1:48,020.

 

Foto: (c) americanlemans.com

Neel Jani, teamgenoot van Jeroen Bleekemolen, doet de kwalificatie met de Rebellion Lola Toyota en laat een achtste tijd noteren, 1:50.756.

In de GT klassen is er zoals altijd een spannende strijd met kleine verschillen vooraan. Als het zwart-wit geblokt valt is het Gianmaria Bruni die een snelste tijd heeft laten noteren van 2:01.561. Opvallend is dat Bruni de pole pakt met de Ferrari F430. Het team heeft gekozen voor de bewezen betrouwbaarheid van de wagen van vorig jaar. En met de snelheid zit het ook wel goed. We zien met een Corvette en een BMW een divers veld vooraan in de GTE Pro klasse. Oliver Gavin zet met een 2:01.743 zijn Corvette op de tweede startplek gevolgd door Dirk Werner met de BMW, 2:01.841. Het verschil binnen de top zes is niet meer dan zeven tiende van een seconde. Een spannende race ligt in het verschiet.

Een aantal deelnemers doet helemaal niet mee of laat geen tijd noteren, waaronder helaas ook de West Yokohama Lamborghini van we onze landgenoot Nicky Pstorelli.

In de LM P2 klasse ging de pole naar Soheil Ayari die met de ORECA 03 Nissan  een ronde van  1:53.815 laat noteren. Hij is daarmee ruim drie seconde los van de achtervolgers.

In de LM PC klasse is Dane Cameron de snelste. Hij zet met de Genoa Racing FLM 09 een tijd van 1:55.232 op de klok.

Richard Lietz pakt met de Proton Competition Porsche de pole in de GTE Am klasse. Hij laat een tijd noteren van 2:02.942.

Bij Black Swan Racing was het Damien Faulkner die de kwalificatie mocht rijden bij de GTC klasse. Hij werd derde achter Leh Keen en Graig Stanton op minder dan een tiende van een seconde. Keen die ook vorig jaar van pole mocht vertrekken liet een tijd noteren van 2:07.373.

De 12 uur ven Sebring gaat van start om 10:30 lokale tijd in Florida, dat is om half vier hier in Nederland.

Share