Stef Dusseldorp in de FIA GT1 World Championship met Hexis Racing.

Print Friendly, PDF & Email

De kalender voor het nieuwe seizoen van de FIA GT1 is al even bekend, en nu komen er ook steeds meer namen vrij van coureurs die in deze fraaie bolides zullen gaan rijden. Stef Dusseldorp is de eerste Nederlandse coureur waarvan bekend is geworden dat hij dit seizoen zal gaan meerijden, ik zou zeggen wie volgt. Stef zal gaan rijden in een prachtige Aston Martin DBR9 voor het Franse topteam Hexis Racing.


Stef Dusseldorp is zijn carrière net als de meeste coureurs, begonnen in de karts. In 2007 verruild Stef de karts voor  formulewagens en gaat hij rijden voor Van Amersfoort Racing. Hij gaat van start in de Northern European Cup van het Formule Renault kampioenschap. Zijn eerste seizoen begint erg wisselend en eindig halverwege het seizoen in het ziekenhuis met twee gebroken rugwervels als gevolg van een zware crash. In 2008 rijd Stef weer in de  Northern European Cup en het wordt een redelijk succesvol seizoen, hij eindigde als vierde in het eindklassement. In 2009 gaat Step Formule 3 rijden voor het Van Amersfoort Racing team en met succes. Het word succesvol jaar met 2 overwinningen, 11 podiums, 1 poleposition en 4 snelste raceronden. Stef word vicekampioen in de ATS Formule 3 Cup en wint de titel in de Rookiecup. 2010 wordt zijn vierde jaar voor Van Amersfoort Racing maar dit jaar is wat minder succesvol als gevolg van veel pech.


Foto: (c) stefdusseldorp.nl

Hexis Racing, het Franse topteam van Aston Martin in het FIA GT1 Wereldkampioenschap wordt de nieuwe werkgever voor de  eenentwintigjarige Stef Dusseldorp uit Lichtenvoorde. De  teamgenoot van Stef wordt  Clivio Piccione, bij het grote publiek vooral bekend van zijn deelname aan de A1GP  World Cup. De andere auto van het team wordt bestuurd door regerend Europees GT3 kampioen Christian Hohenadel en de ervaren Italiaan Andrea Piccini, afgelopen seizoen nog actief in het FIA GT1 kampioenschap voor het Phoenix Carsport team. De ervaren Hohenadel en Piccini zijn dan ook de leermeesters voor Dusseldorp die zo onder ideale omstandigheden zichzelf kan ontwikkelen. Hexis Racing is momenteel bezig om de nieuwe coureurs kennis te laten maken met de Aston Martin DBR9.

Een ijzersterk team, één van de snelste auto’s in het veld en een uitstekende voorbereiding voor een van de mooiste kampioenschappen ter wereld. Veel meer kan Stef Dusseldorp zich niet wensen dit seizoen. We zullen Stef voor het eerst aan het werk kunnen zien in zijn 600 pk sterke Aston Martin DBR9 tijdens de eerste race van het kampioenschap dat wordt verreden op het schitterende Yas Marina Circuit – Abu Dhabi in het weekend van 26 Maart.   

Share