Peugeot, plannen voor 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Peugeot Sport heeft de LM P1 wagen, de plannen en coureurs  gepresenteerd voor het seizoen 2011. De opvolger van de 908, die lange tijd bekend was onder de naam 90X, heeft de naam 908 gekregen, hetzelfde dus. Speerpunt voor het team is de 24 uur van Le Mans, die afgelopen jaar voor  Peugeot een buitengewoon triest verloop kende. Peugeot zal ook deelnemen aan de Intercontinental Le Mans Cup, waarin ze de titel verdedigen. De rijders line-up zal in 2011 hetzelfde zijn als in 2010.


Foto: (c) Peugeot Sport.

24 uur van Le Mans en de Intercontinental Le Mans Cup

Uiteraaard is sportieve revanche bij de 24 uur van Le Mans het belangrijkst voor Peugeot dit jaar, na de blamage van vorig jaar op het circuit in de Sarthe. Maar ook de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC) staat dit jaar op het verlanglijstje van Olivier Quesnel. Na het drie races tellende debuut van de ILMC in 2010 bestaat het volledige seizoen dit jaar uit zeven races, waarbij er dubbele punten verdeeld worden bij de 24 uur van Le Mans. Peugeot wist vorig seizoen alle drie de race te winnen en daarmee ook het kampioenschap. En de auto die ze daar dit jaar bij moet gaan helpen is de 908. Peugeot zal het voor het volledige seizoen twee auto’s inzetten en bij de 24 uur van Le Mans en de 1000 km. van Spa-Francorchamps, als laatste voorbereiding voor de 24 uur,  drie wagens.


90X —> 908

De nieuwe 908 moet Peugeot na overwinningen in 1992, 1993 en 2009, aan de vierde overwinning gaan helpen bij de 24 uur van Le Mans. De naam van de wagen is dan wel dezelfde gebleven maar verder is bijna alles nieuw, zo laat technisch directeur Bruno Famin weten. na de 24 uur van Le Mans van 2009 zijn de ingenieurs al aan de slag gegaan met het oog op de nieuwe reglementen voor 2011. De auto was voor het eerst op het circuit op 27 Juli 2010 voor de eerste testwerkzaamheden.


Foto: (c) Peugeot Sport.

Peugeot is, zoals was te verwachten, gebleven bij een ontwerp met een gesloten cockpit. De nadelen bij het werken aan de auto en de rijderswissel met pitstops wegen niet op tegen het aerodynamische voordeel van gesloten auto´s. En met de reductie van het motorvermogen dit jaar, ongeveer 150 pk, wordt de aerodynamica van de wagen belangrijker.

De nieuwe 908 beschikt over een 3.7 l. V8 turbo diesel motor. De nieuwe V8 HDi FAP levert 550 pk, ongeveer 150 pk minder dan de V12 van de vorige 908.  De wagen beschikt evenals de Acura en de Audi over 4 wielen van dezelfde maat. Daarmee moet een betere grip en balans van de voorkant van de auto worden gerealiseerd.


Foto: (c) Peugeot Sport

Coureurs

Peugeot houd voor dit jaar vast aan dezelfde rijders als in 2010. Olivier Quesnel heeft aangegeven het volledige vertrouwen te hebben in negen van de beste endurance coureurs. Voor de races waarbij drie wagens aan de start verschijnen zal de line up als volgt zijn:

no. 7: Alexander Wurz, Anthony Davidson en Marc Gené.

no. 8: Franck Montagny, Nicolas Minassian en Stéphane Sarrazin.

no. 9: Sébastien Bourdais, Pedro Lamy en Simon Pagenaud.

De vaste rijders zijn Anthony Davidson, Franck Montagny en Stéphane Sarrazin. Zij zullen het hele seizoen rijden en de zes andere coureurs zullen in wisselende samenstelling de line-up aanvullen.

Peugeot lijkt zich grondig te hebben voorbereid om de strijd bij de 24 uur van Le Mans aan te gaan met de concurrentie. Wij kijken uit naar een nieuw seizoen, en vooral naar de 24 uur van Le Mans. Maar in Spa zullen we er al bij zijn om live te aanschouwen in hoeverre de verschillende teams zich hebben voorbereid voor de 24 uur van Le Mans.


Share