Kronos Racing met Aston Martin LM P1 naar Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Kronos Racing wil met een Lola Aston Martin LM P1 wagen deelnemen aan de legendarische 24 uur van Le Mans. Als coureur is vooralsnog alleen Vanina Ickx bevestigd. Zij heeft eerder met de Aston Martin LM P1 gereden bij de 24 uur van Le Mans en de Le Mans Series voor het Signature Plus team, en is de initiatiefnemer van het project.


Kronos Racing is vooral bekend van hun successen in de rally sport, maar daarvoor waren ze ook op het circuit te vinden voor de endurance racerij. In 1999 en 2000 wisten ze de 24 uur van Spa-Francorchamps te winnen met een Peugeot 306 GTI. Kronos verplaatste de aandacht naar de rally sport waar ze met Sebastian Loeb in 2006 de wereldtitel pakte. Ook dit jaar waren ze nog met twee Peugeot’s aanwezig in de rally van Monte Carlo. En nu komen ze dus terug op het circuit, en dan meteen in de LM P1 klasse van Le Mans.

Orbello Racing.

De eigenaar van de Signature Plus Aston Martin van vorig jaar, Orbello Racing, heeft het operationele deel van het project uit handen gegeven aan Kronos en zorgt zelf voor de marketing. Kronos zorgt o.a. voor de doorontwikkeling en onderhoud van de Lola Aston Martin prototype.


09052010-dsc04582
Foto: Marco van de Bildt.

Vanina Ickx.

De initiator achter het project is Vanina Ickx. In 2010 reed ze de 24 uur van Le Mans en in de Le Mans Series in de door Signature Plus ingezette Lola Aston Martin. Wie er naast Vanina in de wagen gaan plaatsnemen is nog niet bekend.

Naast deelname aan de 24 uur van Le Mans, als het team daarvoor uitgenodigd wordt, richt Kronos zich ook op deelname aan enkele Le Mans Series wedstrijden en de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC). Het team werkt toe naar deelname aan de volledige ILMC in 2012.


Share

One thought on “Kronos Racing met Aston Martin LM P1 naar Le Mans.

Comments are closed.